Ukrainalaista jazzia ja standardeja Sibelius-museon kesäkonsertissa 18. kesäkuuta

Image

Lauantaina 18.6. Sibelius-museon salissa Turussa resonoi ukrainalaisen Mari Žiginasin tumma ja persoonallinen lauluääni Jazz sounds from Ukraine -konsertissa.
Ohjelmassa on rakastettuja jazzstandardeja kuten Devil May Care, I’m Old Fashioned ja All or Nothing at All sekä ukrainalaisia lauluja.

 

Jazzlaulaja Mari Žiginas on vuodesta 1998 esiintynyt Ukrainan tunnetuimpien yhtyeiden kanssa, jonka lisäksi hän on kehittänyt Speaking Singing -laulutekniikan. 

Sibelius-museossa hänen kanssaan esiintyvät Oleksi Bogoljubov (piano), Oleksandr Tšarkin (pasuuna), Mitja Gerasimov (klarinetti), Juuso Rinta (basso) sekä Alessandro D'Anna (rummut). 

Oleksi Bogoljubov on ukrainalainen jazzpianisti, sovittaja sekä opettaja. Hän on esiintynyt monen kansainvälisesti tunnetun muusikon kanssa, mm. Godwin Louis, Mark Gross, Freddie Hendrix, Leo Gendelman ja Gregory Boyd

Ukrainalainen pasunisti Oleksandr Tšarkin on soittanut monien tunnettujen ukrainalaisten muusikkojen ja yhtyeiden kanssa. Hän on myös toiminut studiomuusikkona esiintyen usealla levyllä.  

Klarinetisti Mitja Gerasimov varttui Tatarstanin tasavallassa Venäjällä ja muutti vuonna 2008 Ukrainan Odessaan. Gerasimov on aktiivinen erityisesti maailmanmusiikin ja juutalaisen musiikin saralla. Vuonna 2010 hän perusti Kiovassa Pushkin Klezmer Band -yhtyeen.  

Italialaissyntyinen Alessandro D'Anna on toiminut jazzrumpalina vuodesta 2012. Nuoresta iästään huolimatta hän on jo tehnyt yhteistyötä monen merkittävän kansainvälisen jazzmuusikon kanssa, näiden joukossa David Kikoski, Benito Gonzalez, Essiet Okon Essiet ja Mark Gross

Helsinkiläinen kontrabasisti Juuso Rinta on esiintynyt tunnetuimpien suomalaisten jazzmuusikoiden kanssa. Rinta soittaa useassa yhtyeessä ja on esiintynyt monissa Euroopan maissa sekä Yhdysvalloissa. Rinta on opiskellut jazz-musiikkia Sibelius-Akatemiassa sekä New Yorkin Manhattan School of Musicissa.  

Žiginas ja Tšarkin osallistuvat Koneen Säätiön Ukraine Solidarity Residencies -ohjelmaan, jonka tarkoituksena on tarjota Ukrainan sotaa paenneille taiteilijoille mahdollisuus harjoittaa taiteenalaansa Suomessa. 

Jazz Sounds from Ukraine Sibelius-museossa lauantaina 18.6. klo 19.

 

Liput: 15 € / 12 €
Ovet avataan klo 18.30. 

Osoite:  Piispankatu 17, Turku