f#2 ”Scientifically Proven & Clinically Tested” – installaatiomusiikkia ja muuta soitantaa

Image

f#2 on kokoonpano, jossa soittavat Sid Hille (piano, syntetisaattori, theremin), Jori Huhtala (akustinen ja sähköbasso), Markus Ketola (rummut) sekä erikoisvieraat Pepa Päivinen (saksofonit ja huilut kappaleissa 2, 4, 6 ja 8) ja Herbert Könighofer (saksofonit ja huilut niillä kappaleilla, joissa Päivinen ei soita). 

Yhtyeen perustan muodostama trio (Hille, Huhtala ja Ketola) julkaisivat aiemmin täysin improvisoidun ”The Wansee Punk” -levyn kokoonpanonimellä f#. Levyn arvion pääset lukemaan tämän linkin kautta.

 

f#2:n on perustrion ympärille rakentunut levy, jonka kappaleet 2, 4, 6 ja 8 Sid Hille sävelsi Espoon modernin taiteen museon (EMMA) tilaamana musiikki-installaatioon ”In Dialogue” (2019). Nämä biisit äänitti Risto Hemmi Finnvoxilla 2019, ja niissä vierailijana on Pepa Päivinen puhaltimineen. Loput kappaleet on äänitti Anders Höglund Midas-studiolla Vaasassa 2017, ja niissä vierailijana on Herbert Könighofer.

Levy muodostaa mielekkään ja toimivan kokonaisuuden, vaikka se koostuukin kaksista eri äänityssessioista, joiden välillä on liki pari vuotta aikaa. Levyn dramaturginen kulkee tunnelmasta toiseen: on vauhdikuutta ja seesteisyyttä, äänekkyyttä ja rauhallisuutta sekä tiheää ja ilmavampaa tekstuuria vaihtelevasti. 

Levyn on miksannut ja masteroinut Markus Ketola. Tuottajana on toiminut Sid Hille apunaan Huhtala ja Ketola. 

Scientifically Proven & Clinically Tested -levyn on julkaissut Satnamusic, joka on säveltäjä, pianisti ja orkesterinjohtaja Sid Hillen oma levymerkki. Viime vuosina Hille on julkaissut itse kaikki omat levynsä.

 

F#2: “Scientifically Proven & Clinically Tested” (Satnamusic, 2022)