Arturia Producer Pack – musiikkistudio yhtenä pakettina

Image

KeyLab -midikoskettimisto joko 25-, 49- tai 61-koskettimen mittaisena, Bitwig Studio -tallennus/muokkausohjelma ja Mini V eli mallinnettu Minimoog muodostavat Arturia Producer Packin, uuden polven musiikkituotantoon suunnitellun kokonaisuuden, jolla sujuu perinteisen lineaarisen äänityksen ohessa myös luuppikollaasien teko ja remixaus.

Image


KeyLab-koskettimisto on ns. puolipainotettua mallia ja se tunnistaa sekä soittovoimakkuuden että jälkipainon. Soittotoimien lisäksi KeyLab toimii monipuolisena ohjaimena. Se tarjoaa 10 fyysistä enkooderia, jotka on jaettu kahteen pankkiin siten, että jokaisella säätimellä on kaksi vaihtoehtoista tehtävää. Yhdeksän liukusäädintä ja 10 kytkintä antavat sitten lisää keinoja ohjelmiston hallintaan. Sarjan kaksi suurinta mallia on varustettu lisäksi 16 dynaamisella tyynykkeellä, joita voi käyttää esimerkiksi rytmiikan ohjelmointiin tai komentojen liipaisuun. 
Pakettiin kuuluva Analog Lab -syntetisaattoriohjelmisto niveltyy esiasetusten ansiosta saumattomasti koskettimiston ja sen kontrollereiden pariksi ja soitettavaksi on tarjolla yli 5000 Arturia V-Collection -soundia.


Bitwig-tallennusohjelma palvelee sekä perinteisenä lineaarisena äänitysohjelmana että luuppipohjaisen koostamisen alustana. Arrange-, Mix- ja Edit-toiminnot voi pitää käytön aikana erillisinä lohkoina, tai ne voi koota yhteiseksi näkymäksi, jossa niitä voi muokata samanaikaisesti.
Bitwig toimii Max OSX-, Windows- ja Linux-alustoilla, ja se kelpuuttaa myös VST-plugit osaksi kattausta.

Image

Mini V toisintaa virtuaalisesti klassisen Minimoogin vuodelta 1972 ja valmistaja lupaa ilmetyn ulkoisen olemuksen ja alkuperäisen mukaisten toimintojen lisäksi autenttisen äänimaailman aina legendaarisia bassosoundeja myöten. Takuumiehenä kehitystyössä on ollut tohtori Robert Moog itse, ja valmistajan mukaan plug-in-ohjelmasta onkin tullut jo studiostandardi itsessään.


Lisätiedot: EM Nordic