Ashdown AAE-CTM – basistin räkkietuaste putkilla

Bassotuotteisiin keskittyvän Ashdownin tämän vuoden uutuuksiin kuuluu putkietuaste, joka perustuu CTM Little Stubby -bassonuppiin. Valmistajalta on kuulemma toivottu nimenomaan studiokäyttöön suunniteltua esivahvistinta. Ashdown AAE-CTM on varustettu räkkikiinnikkeillä, joten se voidaan tarvittaessa kiinnittää 19 tuuman räkkiin. Tilaa se vie yhden paikan (1 U) verran.

Ashdown AAE-CTM -etuasteessa on kolme triodiputkea (ECC81, ECC82, ECC83).
Instrumenttituloja on yksi, ja sen herkkyys voidaan sovittaa sensitivity-kytkimellä passiivi- tai aktiivimikeille sopivaksi. Etuasteen vahvistus puolestaan asetetaan drive-säätimellä, ja tasontarkkailuun on valmistajalle tyypillisesti VU-mittari.
Ashdown AAE-CTM:n feedback-säätö mahdollistaa etuasteen luonteen muuntelun portaattomasti ”vintage-tyylin” putkivahvistin-soinnista tiukempaan ja keskialuevoittoisempaan eli moderniin sointiin sopivaksi.

Ashdown AAE-CTM:n varustukseen kuuluu lisäksi kolmialueinen ekvalisaattori (bass, middle, treble) sekä volume-säädin. Etupaneelissa on myös liitännät efektilenkille (send, return) sekä kuulokkeille.


AAE-CTM:n takapaneeliin on sijoitettu kaksi DI-lähtöä (XLR), joista toinen lähettää signaalin mikseriin tai äänikortille ennen ekvalisaattoria (pre-eq) ja toinen taas sen jälkeen (post-eq). DI-lähtöjä voidaan luonnollisesti käyttää myös yhtäaikaisesti.

Ashdown AAE-CTM tarjoaa lisäksi USB-c-liitäntänsä kautta äänitysmahdollisuuden suoraan tietokoneelle. Koodaus tapahtuu 16-bittisenä ja 48 kilohertsin taajuudella.

Lisätiedot: Nordsound

12.07.2022
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy