Ashdown Studio 15 Tweed & 12 Tweed – bassokomboja tweediin käärittynä

Ashdown esitteli kesän NAMM-showssa liudan uusia bassovahvistimia ja -etuasteita. Studio Tweed -bassokombot juhlistavat valmistajan 25-vuotistaivalta.


Ashdown Studio Tweed -malliston isoimmat kombot on varustettu identtisin ominaisuuksin. Ero löytyy paitsi mallinimestä ilmenevästä kaiuttimen koosta, myös D-luokan päätevahvistimien tehosta, joka on mallissa 15 Tweed 300 wattia (RMS) ja mallissa 12 Tweed 100 wattia (RMS) – molemmissa kahdeksan ohmin kuormalla.
Kombojen kotelot on valmistettu erittäin kevyeksi kuvaillusta poppelivanerista.

 

Ashdown Studio 15- ja 12 Tweed on varustettu yhdellä tuloliitännällä, jonka yläpuolella oleva merkkivalo ilmoittaa vahvistimen olevan päällä.


Sovitus passiivi- ja aktiivielektroniikalla varustetuille bassoille valitaan passive/active-kytkimellä, kun taas shape-kytkimellä aktivoidaan tarvittaessa valmiiksi asetettu eq-suodin.
Tweed -kombojen pre gain -säätimellä asetetaan tulosignaalin vahvistus, kun taas drive-säätimellä voidaan lisätä mukaan putki-emuloitua säröä.

Varsinainen ekvalisaattori koostuu viidestä eri kaistasta (bass, lo-mid, middle, hi-mid, treble), joilla kullakin on säätövaraa +/-15 desibeliä. Volume-säätimellä puolestaan asetetaan vahvistimien lähtövoimakkuus.

Ashdown Studio 15 Tweed- ja 12 Tweed -kombojen varustukseen kuuluu efektiluuppi, joka on toteutettu yhdellä TRS-jakilla, joten efektit tulee kytkeä siihen Y-kaapelilla (plugin kärki on lähtevä signaali ja plugin keskimmäinen kontakti puolestaan paluu).

Erillistä linjatuloa voidaan käyttää joko musiikkisoittimen tai linjatasoisen soittimen kytkemiseen. Ashdown Studio 15- ja 12 Tweed -malleissa on myös balansoitu DI-lähtö (XLR) ja liitännät kuulokkeille sekä jalkakytkimelle drive-buustin polkaisua varten.
Virtakytkin on sijoitettu vahvistimen takapaneeliin, samoin kuin virtajohdon liitäntä.

Ashdown Studio 15- ja 12 Tweed on varustettu valmistajan omalla kaiutinelementeillä, ja kartioelementin lisänä isommassa mallissa on myös erillinen diskantti-tweeter, jonka voi myös kytkeä pois päältä takalaitaan sijoitetulla kytkimellä. 
Isompi komboista painaa 11,2 kilogrammaa, ja sen mitat ovat 558 x 457 x 368 millimetriä.
Studio 12 Tweed puolestaan painaa 10,3 kilogrammaa, ja se on mitoiltaan 508 x 412 x 355 millimetriä.

•••

Sarjaan kuuluu myös vielä edellisiäkin pienempi ja kevyempi malli, Studio 10 Tweed. Se vastaa toiminnoiltaan isompia sisaruksiaan, mutta mallitunnuksen mukaisesti kaiuttimen läpimitta on 10 tuumaa ja nimellistehoksi ilmoitetaan 60 wattia.
Painoa Studio 10 Tweedillä on 8,5 kiloa, ja kombon ulkomitat ovat 381 x 362 x 304 millimetriä.

Valmistajan tuotevideo:


Lisätiedot: Nord Sound

25.08.2022
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy