Audient EVO SP8 – kahdeksan kanavaa älykkäästi

Image

Juuri julkaistu Evo SP8 on rakennettu lähes identtiseen koteloon kuin Riffissä uutisoitu ja sittemmin jo käyttötestissäkin vieraillut Evo SP16 -äänikortti. Siitä poiketen SP8 on kuitenkin puhdas ulkoinen mikrofonivahvistin, joka on tarkoitettu tietokoneeseen liitetyn äänikortin kahdeksankanavaiseksi laajennukseksi, ei äänikortiksi itsessään.

 

Virtaviivaisen matala laite sopii kumitassuilleen pöytäpinnalle laskettavaksi, tai lisävarusteina myytävien korvakkeiden avulla räkkiin kiinnitettäväksi, jolloin se varaa tilaa itselleen yhden yksikön verran.
Evo SP8:n kahdeksasta analogitulosta kaksi ensimmäistä on etulaidassa ja ne soveltuvat mikrofonikäytön lisäksi myös linjatason signaaleille sekä instrumenttien, kuten sähkökitaran tai -basson, suoraan liitäntään. Viimeksi mainittua varten Audient on varustanut nämä kanavat mikrofonivahvistimiensa ohessa myös juuri instrumenteille suunnitelluilla JFET-etuasteilla.

Takalaitaan sijoitetut kuusi seuraavaa kanavaa on puolestaan suunniteltu mikrofoni- tai linjasignaaleille.

Image

Mikrofonivahvistimien enimmäisvahvistus on 58 desibeliä ja 32-bittisten muuntimien ansiosta laitteen käytettävissä oleva dynamiikka-alue on 121 desibeliä.

Varsinainen juju on kuitenkin näiden vahvistimien kyky asettaa ihanteellinen vahvistustaso omatoimisesti. Tämä tapahtuu yksinkertaisesti niin, että äänittäjä valitsee mitkä kanavat hän haluaa automatiikan hoidettavaksi, jonka jälkeen tarvitaan ääninäytteet realistisella eli varsinaista äänitystilannetta vastaavalla soitto- ja lauluvoimakkuudella. Smart gain -toiminto mittaa kunkin kanavan tulosignaalia tovin ja tekee asetukset sen perusteella automaattisesti. Tämän jälkeen äänittäjällä on mahdollisuus vielä hienosäätöihin, mikäli tietää ne tarpeellisiksi.

Smart gain -automatiikkaa ei kuitenkaan ole pakko käyttää, jollei halua, sillä Evo SP8 tottelee täysin manuaalistakin ohjausta. Tasojen tarkkailua varten laitteessa on tarkkapiirtoinen näyttö, joka teknisesti vastaa Evo SP16:ssa käytettyä näyttöä.

 

Image

Evo SP8:n takalaidassa on kahdeksan analogista linjatason lähtöä studion kuunteluiden, ulkoisen prosessoinnin sekä esimerkiksi re-amp-äänityksen käyttöön.

Digitaalista audion siirtoa varten Evo SP8:n takalevyssä on myös kaksi paria Adat-tuloja/lähtöjä, joilla yksikkö voidaan liittää osaksi suurempaa järjestelmää. Tahdistusta varten laitteessa on myös word clock in -liitäntä.

Käyttöjärjestelmän päivityksiä varten Evo SP8:ssa on myös USB-C-portti.

Lisätiedot: Intersonic