Boss VE-2 – laulu kuosiin ja stemmat päälle

Image

VE-2-pedaali on laulusoundin työstöön tarkoitettu monitoimikone, joka korjaa sävelpuhtauden puutteita, tasaa dynamiikkaa, antaa lisätä kaikua höysteeksi ja tuottaa vielä moniääniset kuoro-osuudet päälle.

Boss on automatisoinut toiminnot varsin pitkälle ja toiminta on suoraviivaista. Tulopuolella on liitännät laulumikrofonille (myös phantom) ja kitaralle (harmonian määritystä varten). Lähtöpuolelta taas saa laulun valmiiksi prosessoituna monosignaalina mikserille ja kitaran alkuperäisen signaalin sellaisenaan kitaravahvistimelle vietäväksi.

Image

Dynamiikan tasaus ja vireen korjaus ovat täysin automatisoituja, eikä niitä ole pakko käyttää, jos ei tarvetta ole. Jos tarvetta kuitenkin on, saa dynamiikkaa tasaavan kompressorin käyttöön yksinäänkin tai sitten vireenkorjauksella täydennettynä. 
Efektipuolella tarjolla ovat kaiku ja viive sekä niiden yhdistelmä. Käyttöä hallitaan yhdellä potentiometrillä, jonka säätöalueelle efektit on jaettu omille vyöhykkeilleen miedosta tujakampaan muuttuvina variaatioina.

 

Image

Stemmageneraattorille voidaan antaa ohjeeksi joko sävellaji, kitaran soittama harmonia tai niiden molempien yhdistelmä. Lisäksi valitaan, sijoittuvatko lisä-äänet alkuperäisen äänen ala- vai yläpuolelle, vai jaetaanko ne sekä ala- että yläpuolelle.

Boss VE-2:n kokeiluun pohjautuva käyttötesti julkaistaan Riffin numerossa 6/2014, joka ilmestyy keskiviikkona, joulukuun 3. päivänä.

Lisätiedot: Roland Suomi