Darkglass Electronics Microtubes B1K – monipuolinen bassosärö

Darkglassin Microtubes B1K CMOS Bass Overdrive nostaa hattua yhdelle valmistajansa kuuluisimmista säröpiireistä. Kompakti ja päällisin puolin pelkistetty pedaaliuutuus yllättää monipuolisilla säätömahdollisuuksillaan.

 

Pedaalin etupuolta hallitsee Level/Drive-potikka. Laitteen pohjasta, suojakannen alta löytyy kuitenkin lisää säätömahdollisuuksia. Blend-säätimellä hallitaan puhtaan ja särötetyn signaalin sekoitussuhdetta, puhtaan vallatessa suuremman siivun sitä mukaan kun säädintä rullaillaan myötäpäivään.

Blendin vieressä nököttävällä Tone-säätimellä voidaan hallita erikseen signaalin korkeampia taajuksia. Kyseisen alipäästösuotimen rajataajuutta voi säätää 3–8 kHz:n alueella ja soundi muuttuu kirkkaammaksi säädintä vastapäivään käännettäessä.

Blend- ja Tone-säätimien väliin on sijoitettu minikytkimet, joista M(id)Boost antaa 6 db:n lisäpotkun 300 Hz – 1 kHz alueelle.
Grunt puolestaan jykevöittää alarekisteriä ja paksuntaa soundia.

Suomessa käsityönä valmistettu pedaali toimii ainoastaan lisävarusteena hankittavalla 9 V muuntajalla.

Valmistajan esittelyvideolla ei juurikaan esitellä pedaalin tekniikkaa, mutta pääsee kumminkin kuulostelamaan pedaalin soundeja:

Lisätiedot: Darkglass Electronics

28.07.2022
|
Anssi Eriksson
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy