DiGiCo S-Series – uusi käyttöjärjestelmä, uusia ominaisuuksia

Käyttöjärjestelmän versio 3.0 tuo DiGiCon S-sarjan kompakteihin äänimiksereihin tukun uusia ominaisuuksia, joiden myötä valmistaja kertoo suorituskyvyn nousevan kertaluokkaa aiempaa isommaksi. Päivityksen jälkeen mallitunnukset voisivatkin sen mielestä olla perustellusti muotoa S21+ tai S31+.


Päämiksauksen kolme lähtöä voi määrittää 3.0-käyttöjärjestelmässä joko muotoon vasen-keski-oikea (L-C-R), tai vasen–oikea-mono (L-R-Mono).
Mikserin ns. flexi-kanavien määrä puolestaan kasvaa 48:sta 60:een (ja flexi busseja on uudessa käyttäjärjestelmässä 24.
DiGiCo S-sarjan miksereissä kaikki kanavat ovat Flex-tyyppisiä ja voivat siis toimia joko mono- tai stereokanavina. Näin ollen S21 sekä S31 voivat käsitellä enimmillään 120 tulosignaalia (60 stereokanavaa), ja reitittää signaalin eteenpäin 24 stereo-bussin tai ryhmän kautta.

Muista uusista ominaisuuksista kerrottakoon, että versiossa 2.2 esitellyn OSC snapshot -toiminto laajenee huomattavasti ja jatkossa voi tallentaa myös kanavien sekä bussien ekvalisaattoreiden ja dynamiikkaprosessoreiden asetuksia.
Tämä laajentaa samalla mahdollisuuksia käyttää ulkoisia kontrollereita S-sarjan mikserin rinnalla. Erityisesti, kun samassa yhteydessä voidaan käyttää hyväksi uutta GPIO (Generap Purpose Inputs & Output) -toimintoa, jolloin takalaidan jakkeihin kytketyt laittet voivat liipaista esimerkiksi snapshotteja.

Ulkoiset MADI-kytkennät sujuvat nekin 3.0-versiossa aiempaa juoheammin, kun DMI-MADI-8 ja MMI-MADI-C -korttien kanssa voi hyödyntää näytetaajuuden muunnosta, jolloin ulkoinen laite ja S-mikseri voivat operoida toisistaan poikkeavilla näytetaajuuksilla. Valmistaja kertoo, että päivitys tukee sekä sekä MADIn Hi-Speed- että SMUX 96k -formaatteja.

S-Sarjan uusi käyttöjärjestelmä mahdollistaa myös Dante-pohjaisen, 48 tuloa ja 24 lähtökanavaa sisältävän DQ Rack -lavarasian käytön, mikä antaa vaihtoehtoja niin kiertue- kuin asennuskäytönkin laitteistokokonaisuuksiin.

Jo aiemmin työkalupakkiin kuuluneita dynaamisia ekvalisaattoreita voi kytkeä nyt yhdeksi paketeiksi, joihin voi niputtaa useita kanavia yhteistoimintaan.
Toinen miksaajan työskentelyä helpottava ominaisuus on mahdollisuus määrittää yhdellä tap-komennolla kaikkien käytössä olevien delay-efektien viiveaika. 


Lisätiedot: Intersonic

04.07.2022
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy