DigiTech Vocalist Live Harmony – kuin kaksi laulajaa enemmän

Image

Digitech Vocalist -harmoniaprosessori on tuttu jo vuosien takaa ja niinpä hiljattain julkistettu Vocalist Live Harmony onkin pitkän kehityspolun tuorein hedelmä.

Laitteen päätehtävänä on tuottaa laulajalle kaksi stemmaa, joiden perustuvat kitaran soittamaan harmoniaan. Vocalist Live Harmony on kuitenkin myös efektilaite, jolla varsinaisen soololaulun ja sille luodun virtuaalikuoron saa maustettua. Omat mausteensa on varattu myös kitaran soundille.
Tarjolla on Digitechin kanssa samaan samaan konserniin kuuluvan Lexiconin kaiku, ja samasta konsernista tulee myös Dbx:n dynamiikkaprosessori Vocalistin varusteeksi.
De-esser, automaattinen vireenkorjaus ja 12 erillisen automaattisen suotimen varmistama kierronesto täydentävät palvelupaketin   

 

Image

Tuttuun tapaan laitteeseen liitetään sekä artistin laulumikki että säestysoittimena käytettävä kitara. Kitarasignaalin saa oman erillislähdön kautta edelleen omalle vahvistimelleen. Laulut puolestaan saa ulos valmiiksi maustettuna stereopakettina.

Laite tulkitsee siihen liitetyn kitaran soittamat sävelet Digitechin patentoimalla musIQ-tekniikalla ja tuottaa sen avulla kaksi stemmaa, jotka voidaan vapaasti määrittää soimaan joko päälauluun ylä- tai alapuolella. Kuorolaisten sukupuoli on sekin valittavissa, ja kumpaakin stemmaa voidaan muokata myös soundien suhteen itsenäisesti. 
Laite on oppivainen sävellajin ja harmonian tunnistamisen ohella myös muuten: se osaa poimia kompista rytmisen poljennon ja sopeuttaa esimerkiksi delay-efektin viiveajan sykkeeseen.

Soundien ruuvausta helpottaa erityinen Sound Check -toiminto – laitteeseen voi äänittää pätkän soittoa ja laulua, napauttaa koneen toistamaan pätkää luuppina, jota kuunnellessa voi sitten hakea sopivat soundiasetukset kaikessa rauhassa. Ja kun sana luuppi  jo mainittiin, niin kerrotaan sekin että Vocalist Live Harmony toimii myös luupperina, jossa on 70 sekunnin (mono, / 35 s stereo) verran tilaa vaikkapa iskevän kertosäkeen tallentamiseen.

Lisätiedot EM Nordic