Dynacord V600:4 – muovautuva päätevahvistin asennuskäyttöön

ISE-messuilla esitellyn vahvistimen nimellistehoksi kerrotaan 600 wattia, mutta senpä voikin jakaa joustavasti peräti neljän eri kanavan käyttöön.

Kokonaistehosta voi yhdelle kanavalle lohkaista enimmillään 300 wattia, loput reservistä osoitetaan kolmen muun kanavan tarpeisiin. Konfigurointia valmistaja kuvailee helpoksi ja nopeaksi, kiitos Dynacordin automaattisen PowerTANK-toiminnon.

Yhden räkkiyksikön kokoinen Dynacord V600:4 on suunniteltu kiinteisiin asennuksiin sellaisissa kohteissa, joissa pienen tai keskisuuren äänijärjestelmän tehtävänä on välittää taustamusiikkia ja puhetta. Erityisinä esimerkkeinä valmistaja nimeää mm. koulut ja oppilaitokset, hotellien yleistilat, myymälät, kirkot, sekä erityyppiset hoitolaitostilat.
Moninaiset käyttömahdollisuudet on huomioitu myös vahvistimen lähtöpuolella, jossa hyödynnetään Dynacordin kehittämää VLD- eli Varaiable Load Drive -tekniikkaa. Sen ansiosta päätevahvistinta voidaan ajaa suoraan 4 tai 8 ohmin kaiutinkuormalla, tai vaihtoehtoisesti 70 tai 100 voltin siirtolinjaan.

Käytön aiheuttamien hiilipäästöjen määrää vähentääkseen Dynacord on varustanut V600:4-vahvistimen ecoRAIL-tekniikalla, joka tiedotteen mukaan minimoi verkosta otettavan sähkön määrän tyypillisessä taustamusiikin toistossa jopa lähelle normaalia stand by -valmiustilaa, kuitenkin audiolaadusta tinkimättä.

Automaattinen käyttövirran katkaisu (Auto Power Down, APD) puolestaan sulkee vahvistimen aina, kun havaittavaa audiosignaalia ei vahvistimeen saavu.

PFC-lyhenteellä nimikoitu automatiikka (Proven Power Factor Correction) taas huolehtii siitä, että vahvistin toimii moitteettomasti silloinkin, kun verkkojännite ei pysy vakaana.

Suunnittelussa on Dynacordin mukaan huomioitu myös käyttöympäristöjen erilaisuus ja V600:4-vahvistimen kerrotaan toimivan jopa + 45 celsiusasteen lämpötiloissa.

Lisätiedot: Profitron

02.03.2023
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy