EHX Nano Pulsar – loivaa tai terävää tremoloa

Electro Harmonixin uutuuksiin kuuluu ”nano-versio” valmistajan isommasta tremolo-pedaaleista.


EHX Nano Pulsar on varustettu shape-kytkimellä, jolla valitaan tremolon voimakkuuden muutosta ohjaavaksi aaltomuodoksi joko pehmeämpi kolmioaalto tai terävämpi kanttiaalto. Tämän kytkimen jatkeenta toimii shape-säätö, jolla aaltomuotoa voi säätää tarkemmin.
Kun EHX Nano Pulsarin aaltomuodoksi on valittu on kolmio ja säädetään shape-säädintä kohti keskiasentoa, aaltomuoto muuntuu nousevasta sahalaidasta kolmiomuodoksi, ja siitä eteenpäin säätäessä taas laskevaksi sahalaidaksi.
Mikäli taas aaltomuodoksi on valittu kantti, shape-säädin muuntaa aaltomuodon pulssin leveyden kapeasta leveäksi sitä mukaa, kun säädintä avaa.

EHX Nano Pulsarin depth-säätimellä asetetaan tremolon määrä suhteessa signaalin. Mitä enemmän säädintä avaa, sitä suurempi on efektin määrä. Rate-säätimellä puolestaan säädetään tremolon nopeus eli sitä mukaa kun säädintä avaa, modulaation nopeus lisääntyy.
EHX Nano Pulsarissa on myös volume-säädin, jolla asetetaan pedaalista lähtevän äänen voimakkuus. Volume-säätö tuottaa maksimissaan 12 desibelin buustin.

 

EHX Nano Pulsar on varustettu yhdellä tuloliitännällä ja kahdella monolähdöllä, joista vasen (L) toimii monolähtönä. Oikea lähtö (R) on toista vahvistinta tai toista kanavaa varten. Shape-säätimellä asetetut muodot kääntyvät oikeassa lähdössä päinvastaiseksi.

EHX Nano Pulsar toimii 9 voltin paristolla tai 9,6 voltin DC-verkkoadapterilla. Pedaalin virrankulutus on 200 milliampeeria. Ohituskytkentä on bufferoitu.

Uutuustuote on ehtinyt myös jo Riffin testiin, joka on julkaistu kesäkuussa 2022, printtinumerossa 2/2022.

Lisätiedot:
EM Nordic
Custom Sounds

14.07.2022
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy