EHX Satisfaction Plus – alkuperäinen ja enemmän

Electro-Harmonixin uutuuksiin kuuluu uusittu versio valmistajan vanhemmasta Satisfaction-fuzzista, joka oli kunnianosoitus Rolling Stonesin hittikappaleessa kuultavalle soundille. Valmistaja lupaa Plus-version taipuvan alkuperäistä monipuolisempiin käyttötarkoituksiin.

 

EHX Satisfaction Plus perustuu kytkentänsä puolesta ´60-luvun alun fuzz-pedaaleihin. Fat/Norm-kytkimellä valitaan alkuperäistä pedaalia muistuttavan kytkennän (Norm) tai lihavamman ja bassovoittoisemman soundityypin välillä (Fat).
Satisfaction Plussan attack-säätimellä asetetaan säröytymisen määrä miedosta vahvaan.

Bias-säädöllä taas kontrolloidaan pedaalin ensimmäiselle transistoriasteelle menevän äänen jännitettä.
Alkuperäisen Satisfaction-pedaalin soundi löytyy Bias-säätimen keskiasennosta (vähiten kompressoitunut soundi).
Myötäpäivään kääntäessä on sitten vuorossa tyypiltään geitattu, tukahtuneempi fuzz-särö, kun taas ontommaksi kuvattu vaihtoehto löytyy vastapäivään mennessä.

EHX Satisfaction Plussan tone-säätimellä kontrolloidaan tilt-tyyppistä ekvalisaattoria. Myötäpäivään säädintä kääntäessä ylätaajuudet korostuvat ja alataajuudet vaimenevat, ja vastapäivään mennessä toiminta on päinvastainen. Keskiasennossa sävy on neutraali ja lähimpänä alkuperäistä pedaalia.

Volume-säätimellä asetetaan puolestaan pedaalista lähtevän äänen voimakkuus.

EHX Satisfaction Plus on varustettu tulo- ja lähtöjakein, ja se polkaistaan päälle tai true bypass -ohitustilaan jalkakytkimellä. Led-valo syttyy merkiksi efektin ollessa päällä.

Pedaali toimii yhdeksän voltin verkkoadapterilla (keskinapa negatiivinen) tai vastaavalla paristolla. Virrankulutus on viisi milliampeeria.
Huom! Satisfaction Plussaa ei tule käyttää 18 voltin virtalähteellä.

Lisätiedot:

EM Nordic

Custom Sounds

19.05.2023
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy