Epiphone Korina Explorer & Flying V– täyttä korinaa

Epiphone julkisti äskettäin versiot kahdesta vuoden ´58 Gibson-harvinaisuudesta. Soittimet on valmistettu Kauko-idässä, mutta Gibson Custom Shopin kerrotaan olleen tukena prosessissa.

Epiphonen Korina Explorer & Flying V -malleissa on alkuperäiskitaroiden tapaan korinasta valmistettu runko ja kaula. Kaulaliitos on toteutettu luonnollisesti liimalla.
Kitaroissa on Indian laurelista (varjoviikuna) tehty otelauta 12 tuuman radiuksella ja medium jumbo -kokoisilla nauhoilla.
Kielten soiva pituus on tuttua Gibson-mittaa eli 628,65 millimetriä (24,75 tuumaa).

Korina Explorer & Flying V -mallit on varustettu GraphTechin satulalla, joka on leveydeltään 43 millimetriä.
Virityskoneistot ovat valmistajan Deluxe-mallia, ja talla puolestaan tyyppiä ABR-1.

Soittimiin on asennettu Epiphonen omat Burstbucker-humbuckerit. Kaula-aseman mikki on Burstbucker 2, kun taas talla-asemassa on Burstbucker 3. Mikeille on omat volume-säätimet ja yhteinen sävysäädin CTS-potentiometreillä ja Malloryn kondensaattoreilla. Kolmiasentoinen vaihtokytkin ja lähtöjakki ovat Switchcraftin valmistamia.

Epiphone Korina Explorer & Flying V ovat saatavilla vasen- tai oikeakätisenä, mustalla tai valkoisella plektrasuojalla sekä yhdellä viimeistelyllä, Aged Natural. Soittimien mukana toimitetaan kova laukku.

Lisätiedot: Algam Nordic

 

09.03.2023
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy