Fuse Audio Labs VREV-305 – virtuaalinen 12 jousen kaiku

Fuse Audio Labs kertoo luoneensa virtuaalisen vastineen 1970-luvulla masterointikäyttöön suunnatusta analogisesta kaikulaitteesta, jonka soundin salaisuus on peräti 12 jousen tuottamassa jäkikaiunnassa.


Alkuperäinen MicMix XL-305 oli stereolaite, ja niin on Fuse Audio Labsin applikaatiokin. Sillä erotuksella, että alkuperäisen analogilaitteen vasen ja oikea kanava piti säätää korvakuulolta samanlaisiksi, kun taas AAX-, AU- VST- sekä VTS3-formaateissa toimiva VREV-305 on varustettu stereo-kytkimellä, jonka ansiosta kanavat saa prikulleen samanlaisiksi niin tahdottaessa.

 Kahden kanavan täysin identtisen kaiunnan vaihtoehtona kumpaakin laitteen puoliskoa voi käyttää myös itsenäisesti. Molemmille on omat decay-säätönsä kaiunnan kestolle, samoin kaiun syttymisen viivästys predelayn avulla käy päinsä kanavakohtaisesti.
Myös kuivan ja jousiston kautta kulkeneen sgnaalin miksaus onnistuu vasemmalla ja oikealla kanavalla itsenäisesti.
Virtuaalilaitteen aivan oma ominaisuus on predelay sync -kytkin, jolla kanavien kaiut saa syttymään samaan aikaan vaikka muita säätöjä käytettäisiin eri tavoin per kanava.

Molemmille kanaville on omat nelialueiset ekvalisaattorinsa, joiden nimelliset vaikutusjaauudet ovat 150 Hz, 600 Hz, 2 kHz ja 6 kHz.

Alkuperäislaitteen tavoin myös Fuse Audio Labs VRev-305 sisältää kaksi toimintaan vaikuttavaa lisäkytkintä: yhdellä monotetaan kaiukua syöttävä signaali, toisella puolestaan kaiukujousilta palaava signaali.
  

Lisätiedot: Fuse Audio Labs

28.09.2022
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy