IK Multimedia iLoud MTM Immersive Speaker Bundle – surround-soundia joka tilaan

IK Multimedia on julkaissut yhtä lailla studioon kuin kotiinkin soveltuvan kaiutinsetin tilaäänen toistamiseksi 5.1-, 7.1-, sekä Dolby Atmos Home -käytössä. 

 

iLoud MTM Immersive Bundle sisältää 11 kompaktia ja helposti standarimittaisiin mikrofonitelineisiin asennettavaa aktiivikaiutinta. Niitä mainostetaan kooltaan ja painoltaan 30 – 50 % vastaavia kilpailevia laitteita pienemmiksi ja kevyemmiksi.
Vahvistintehoksi ilmoitetaan 100W RMS per kaiutin, ja maksimiäänenpaineeksi kerrotaan  95 dB (SPL) taajuusalueella 100 hertsistä ylöspäin (103 db SPL  yli 200 Hz:n alueella).

 

Toistovastetta voi muokata manuaalisesti takalaidan kytkimillä, mutta paketin mukana seuraa myös ARC MEMS -mittamikrofoni, jota käytettäessä MTM:n sisäänrakennettu ARC self-calibration system mukauttaa laitteet automaattisesti aina kulloiseenkin ympäristöön, mahdolliset kattoasennukset mukaan lukien.
Tuoreen firmware-päivityksen myötä erillisen subwooferin integrointi järjestelmään sujuu helposti, kun toistokaista voidaan rajata 80 Hz:n alapuolelta bassoleikkurilla. Muutoin kaiuttimien taajuusvaste on 40 Hz – 24 kHz.

Lisäksi iLoud MTM -studiomonitorit löytyvät nyt Dolby Audion Room Design Toolista. Jälkimmäinen on Microsoft Excelin kanssa toimiva ohjelma, jonka avulla käyttäjä voi optimoida järjestelmän kulloiseenkin kuunteluhuoneeseen.  Room Design Tool huomioi kauittimien sijoitukset ja etäisyydet ja säätää vahvistimien asetuksia Dolbyn suositusten mukaisesti.

iLoud MTM:n midwoofer-tweeter-midwoofer -järjestelmä auttaa minimoimaan huoneen akustiikan ja kauittimien keskinäiset vaikutukset tehden järjestelmästä erityisen soveliaan tiloihin, joita ei ole suunniteltu surround-audiota silmällä pitäen.

Kaiutinten mukana toimitetaan käytännölliset ja mekaanista värähtelyä vaimentavat pöytätelineet. 

Valmistajan esittelyvideo:

Lisätiedot: IK Multimedia

30.06.2022
|
Anssi Eriksson
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy