JBL CSMA 180/1120 mikserivahvistin asennuskäyttöön

Image

JBL:n uudet CSMA-mikserivahvistimet tarjoavat neljä tulokanavaa, päätevahvistimen ja syötön joko tavalliseen kaiutinlinjaan (4/8 Ω), tai 70/100-voltin jännitteellä toimivaan järjestelmään. Ilmeisinä  käyttökohteina ovat kahvila-, ravintola- ja kokoustilat, kerhohuoneet yms.

Valmistaja kertoo, että päätevahvistimet perustuvat Crownin DriveCore-tekniikkaan, jonka ansiosta laitteet on saatu pidettyä painoltaan todella keveinä, eikä niissä tarvita puhallinjäähdytystä. Nimellistehoiltaan yhden räkkiyksikön korkuiset CSMA 180- ja CSMA 1120 -mallit ovat 80- ja 120-wattisia.

Etulaidan varustelu heijastaa pyrkimystä äärimmäiseen helppouteen: jokaiselle kanavalle on oma voimakkuudensäätimensä ja summatasolle omansa. Säätimien valaistujen kehien ansiosta säädöt on helppo hahmottaa hämärässäkin ja vihreästä punaiseen ulottuva väriskaala kertoo signaalitason.
Yleisäänensävyyn vaikuttavat basso- ja diskanttisäätimet sekä virtakytkin täydentävät valikoiman.
Kanaville voidaan myös määritellä prioriteetit, jolloin etusijalle asetettua kanavaa voi käyttää kuulutuksiin niin, että puhe hiljentää automaattisesti muiden kanavien äänitasoa. 

 

Image

Takalaidasta löytyvät sitten liitännät äänilähteille – balansoidut mikrofoni/linjatulot (ns. euro block), sekä balansoimattomat linjatulot (RCA).

Asennuskäyttöä ajatellen on takalaitaan sijoitettu myös RJ45-liitännät seinään upotettavia JBL:n CSR-V-sarjan volumesäätimiä varten.

CMSA-sarjaan kuuluu myös kahdeksankanavaisia malleja.

Lisätiedot: Studiotec Pro Audio