Korg Volca Sample – 100 samplea missä järjestyksessä tahansa

Volca Sample on sampleri-sekvensseri, jonka sample-muistiin mahtuu 100 erillistä ja itsenäisesti muokattavaa ääninäytettä. Muiden Volca-soitinten tavoin laite on suunniteltu nopeaan realiaikaiseen työskentelyyn.

 

Alkuperäinen Korg Volca -mallisto sai nyt laajennusta kahdessakin merkityksessä, kun uusi Sample kasvattaa laiteperheen koon triosta kvartetiksi ja samalla tyylilajiinkin tulee uusi vivahde. Sample on nimittäin ytimeltään digitaalinen ja analogisella Isolator-muokkauksella höystetty laite, toisin kuin pelin avanneet Volca Keys, Volca Bass ja Volca Beats, jotka edustavat uuden polven analogista syntikkakantaa digitaalisilla elementeillä täydennettynä.

Samplen Analogue Isolator koostuu tehokkaista basso- ja diskanttikorjaimista, jotka vaikuttavat suoraan päälähtöjen signaaliin. Valmistajan mukaan Isolator-työkalu on suunniteltu elektronisessa musiikissa runsaasti viljeltyyn tapaan vaimentaa tai korostaa jotakin taajuusaluetta ”lennossa”. Siksi potentiometrin kääntäminen vastapäivään mykistää ääriasentöön päästäessä kyseisen kaistan kokonaan, kun taas kääntö myötäpäivään tuottaa enimmillään kuuden desibelin korostuksen kello kahdentoista asennosta iltapäivän suuntaan mentäessä.
Isolatorin ohessa keikkasoundien elävöittämiseen on tarjolla myös kaikuefekti, jonka voi aktivoida erikseen jokaisen Partin kohdalla. Swing-parametrilla voi hakea rytmiikkaan keinuntaa, ja Active Step- sekä Jump Step -toiminnoilla sekvenssiin voi lisätä tai siitä voi mykistää osia toiston aikana.

Ulkoisesti Sample jatkaa Volca-malliston linjoilla: kotelomalli on sama ja painikkeet 16 askeleen sekvensserin naputteluun ovat tutulla paikallaan. Muiden tapaan myös Sample toimii tarvittaessa kuudella AA-paristolla, ja kuulokekuuntelun vaihtoehdoksi tarjolla on pohjalevyyn upotettu pieni kaiutin. 

Volca Sample on täysin itsenäinen laite, mutta midi-tulo mahdollistaa ulkoisen ohjauksen ja sync in- ja out-liitäntöjen kautta sen voi puolestaan tahdistaa muiden Volca- tai esimerkiksi Electribe-laitteiden kanssa.

Jokaiseen Volca Samplen ääninäytteeseen voi tallentaa 11 eri parametrin muutokset Motion Sequencer -toiminnolla. Näihin kuuluvat mm. näytteen alku- ja loppukohdat, pituus, toistonopeus, voimakkuus ja virettä ohjaavat attack- ja decay-säädöt.

Samplen ääniarkkitehtuuri perustuu 16-bittiseen näytteistykseen 31,25 kHz:n näytetaajuudella.
Muistin laajuus on neljä megatavua (65 sekuntia monoääntä), ja laitteen maksimipolyfonia on kahdeksan samanaikaista soivaa ääntä.
Samplaus ja omien soundien tuonti laitteeseen esimerkiksi tietokoneelta vaatii iPhonelle koodatun AudioPocket-aplikaation, jonka saa ladata ilmaiseksi AppStoresta.

Lisätiedot: EM Nordic

Katso esittelyvideo tästä

 

 

09.01.2015
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy