Nayteikkuna

Lava ME 2 – lifestyle-kitara hiilikuidusta

Hiilikuitua on käytetty kitaroiden pääasiallisena rakennusmateriaalina jo pidempään, esimerkkinä vaikkapa Rainsongin kitarat. Louis Lukin muutama vuosi sitten perustama Lava-merkki pyrkiinyt toden teolla massakitaroiden markkinoilla.

 

Lava ME 2 on pienikokoinen, kevyt akustinen kitara. Se on valmistettu AirSonic-materiaalista, joka on hunajakennoa muistuttavaksi rakenteeksi valettavaa hiilikuitua. Materiaalin todetaan olevan 30 prosenttia kevyempää kuin tavallinen hiilikuitu, mutta kuitenkin yhtä jäykkää. Lava ME 2:n kansi esimerkiksi on ainoastaan 1,4 millimetriä paksua Super AirSonic -materiaalia. 

Erikoiseksi Lavan tekee sekin, että sen kansi ei myöskään ole erillinen osa, vaan koko koppa on yhtä ja samaa fyysistä kappaletta.

Lava ME 2:n FlyNeck -kaulaa kehutaan helpposoittoiseksi. Se on erikseen vahvistettu jäykillä hiilikuiturimoilla, kun taas otelauta on korkeapaine-laminaattia. Kielten soiva pituus on ainoastaan 597 millimetriä, ja satulan materiaaliksi ilmoitetaan Tusq. 

Lava ME 2 -mallissa otelautanauhojen työstö ja kielten korkeuden määrittely tehdään PLEK-koneella. Nauhoja otelaudassa on 18 kappaletta. 

Lava ME 2 on varustettu L2-mikkielementillä ja esivahvistimella, joka on kehitetty yhdessä L.R. Baggsin kanssa. Signaali voidaan lähettää vahvistimeen tai käyttää pelkästään kitaran pohjaa akustisena kaiuttimena efektien kanssa. 

Lava ME 2 tarjoaa kolme säädintä, volume, reverb ja effect, joista jälkimmäistä voidaan vaihdella choruksen ja delayn välillä. Lisäksi ääniaukossa on erikseen pieni mikki tasosäädöllä, jota voidaan yhdistää L2-systeemiin.

Lava ME 2 toimitetaan kantopussin kera. 

Suomessa kitaraa myy ainakin DLX Music.

 

Lisätiedot: DLX Music

23.11.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy