Mapex MC902, MCH913, ja MBL909 – lisävarusteita rumpusetin laajentamiseen

Image

Sopivilla kiinnikkeillä ja kannakkeilla on kätevää laajentaa tai muunnella setin kokoonpanoa.


Esimerkiksi symbaalitelineen pystyputkeen kiinnitettävä Mapex MC902 on yleiskäyttöinen "clamppi", jonka puristusleukaan voi kiinnittää vaikkapa splash-symbaalin ohkaisen puomin, tapin lisätomin ripustukseen tai tangon lehmänkelloa varten.

Image

MC902:n kahdesta peräkkäisestä nivelestä ensimmäinen kääntyy vaakatasossa ja toinen pystysuunnassa, joten kallistus kaikkiin mahdollisiin suuntakulmiin käy päinsä.

Sekä symbaalitelineen ympärille pusertuva MC902:n oma leuka että lisätarviketta pitelevä leuka skaalataan sopivan levyiseksi mutterilla ja tiukataan sitten vastapuolelta kookkaalla siipimutterilla, joten sovitus läpimitaltaan erilaisiin kohteisiin on mahdollista.
Kannakkeen nivelet tiukataan vastaavilla siipimuttereilla.

 

Image

Erityisesti lehmänkellolle suunniteltu MCH913 on toteututtu yhdellä nivelellä, mutta koska itse kelloa pitelevää metallivartta voi kääntää leuan välissä, onnistuu kallistus mihin suuntakulmaan tahansa tälläkin kannakkeella.
Myös MC913 kiinnitetään vaikkapa symbaaliteineen pystyputkeen, mutta kannakkeen erikoisuutena on kahdella säätömutterilla tyviosaan tiukattava palkki, jota liikutamalla kellon etäisyyttä telineestä voidaan säädellä.

 

Image

 

Kolmas tarvikeuutuus on MBL909, joka on erityisesti pienten cocktail-settien tyyppisten rummustojen tarpeisiin kehitetty varuste. Se asennetaan esimerkiksi lattiatomista tehdyn pienikokoisen bassorummun lyöntikalvon puolelle ja sen tehtävänä on nostaa rumpu irti maasta sillä tavoin, että pedaalin nuija osuu sopivaan kohtaan kalvon keskellä.

 

Image


Lisätiedot: EM Nordic