MesaBoogie California Tweed 6V6 2:20 – perinteisiä soundeja

Image

Gibsonin nykyisin omistaman MesaBoogien uusin malli on pienempi versio California Tweed 6V6 4:40-vahvistimesta.

California Tweed 6V6 2:20 on lähtökohtaisesti 20-wattinen putkinuppi, mutta valmistajan patentoiman MultiWatt-tekniikan avulla päätetehoa voidaan muunnella kolmiportaisella kytkimellä.
20-wattisena vahvistin toimii A/B-luokassa kahdella 6V6-pääteputkella ja pentodi-kytkennällä. Mikäli California Tweedin tehoksi valitaan 10 wattia, käytössä on edelleen kaksi pääteputkea A/B-luokassa, mutta putket toimivat triodi-kytkennällä. Kolmas vaihtoehto on yhden (1) watin pääteteho, jolloin pääteaste toimii yhdellä 6V6-pääteputkella A-luokassa ja pentodi-kytkennällä.
Vahvistimen etuasteessa puolestaan on viisi Mesa 12AX7 -putkea sekä yksi Mesa 12AT7 -putki.

Image

MesaBoogie on varustanut California Tweed 6V6 2:20:n kahdella tuloliitännällä (normal/low), jotka antavat pelivaraa erilaisia gain-tasoja, mikkejä sekä sävyjä varten.
Gain-säätimessä on valmistajan mukaan kolme aluetta: 9-11:30 (”low gain”), 11:30-2:00 (lämpimämpi, enemmän säröytynyt) sekä 2:30-5:00 (kokonaan säröytynyt).
Sävynsäätöön vahvistimessa on kolmialueinen ekvalisaattori, jonka sisältämien treble-, middle- ja bass-säätimien lisäksi soundin hakemisessa auttaa ylempiin taajuuksiin vaikuttava presence-säädin.
Master-säätimellä asetetaan vahvistimen äänenvoimakkuus, ja sen paikka kytkennässä on esivahvistimen lopussa.

MesaBoogie California Tweed 6V6 2:20:ssa on myös putkilla toimiva jousikaiku, jolle on oma voimakkuussäädin vahvistimen takapaneelissa.
Lisäksi vahvistimessa on efektiluuppi (send, return), liitäntä kaiun jalkakytkimelle sekä kolme kaiutinlähtöä (1 x 8 ohmia, 2 x 4 ohmia).

MesaBoogie California Tweed 6V6 2:20 on saatavilla erillisenä nuppina sekä kahtena kombona, joiden erona on kaiuttimen koko (1x10, 1x12).

Image


Kombo-malleissa kaiuttimeksi on asennettu Jensen Alnico Blackbird.
Kaikissa malleissa on power- ja standby-kytkimet.

 

Lisätiedot: MesaBoogie