MOTU Monitor 8 -interface on myös mikseri ja kuulokevahvistin

Mark Of The Unicorn Monitor 8 on varsinainen monitoimilaite, joka palvelee tietokoneen audioliityntänä, 24 x 16 x 8 -monitorimikserinä sekä studion luurivahvistimena. Kaksi viimeksimainittua käyttötapaa luonnistuvat laitteelta myös itsenäisesti, ilman kytkentää tietokoneeseen. 

 

Monitor 8 on varustettu monipuolisin liitännöin. Balansoituja analogisia linjatuloja on kahdeksan, ja digitaalipuolella tarjolla on 16 kanavaa kahden optisen Adat-liitynnän kautta, sekä 32-kanavaa USB/AVB-yhteyden välityksellä. USB:n osalta kelpaavat sekä 2.0 että 3.0 -standardin mukaiset yhteydet.
Mikä tahansa tulo on reititettävissä mihin hyvänsä lähtöön ja signaali voidaan laitteen sisällä myös jakaa useaan eri kohteeseen.

 

Monitor 8:n miksaustoiminnot on koottu ruutunäkymään perinteisen mikserin mukaisesti kanavittain 48 pystylohkoksi, jotka sisältävät mm. mallinnetun ”analogiekvalisoinnin”, vintage-tyyppisen kompressoinnin sekä classic-kaiun.
Silloin kun laitetta käytetään itsenäisesti ilman tietokonetta, voidaan mainittuja toimintoja ohjata selainpohjaisella aplikaatiolla wifi-yhteyden kautta.

Luurivahvistimena Monitor 8 tarjoaa kuusi itsenäistä stereofonista kuulokelähtöä, joihin voidaan kytkeytyä joko etu- tai takalaidan jakkien kautta.
Lisäksi laitteessa on erilliset linjatason stereolähdöt tarkkaamon pää- ja vaihtoehtoista kuuntelua varten. Nämä soveltuvat myös PA-syöttöä varten, sillä studiotyön ohessa Monitor 8 käy myös keikalla korvamonitoroinnin miksaukseen.

Monitor 8 toimitetaan sekä Mac- että pc-tietokoneissa toimivan Audiodesk 4.0 -DAW-ohjelman kera. Ohjelma tarjoaa 24-bittisen tallennuksen ja 32-bittiset miksaus/masterointi-toiminnot.


Lisätiedot: Soundtools
 

08.01.2015
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy