Orange Phaser, Sustain & Distortion – oranssit efektit ´70-luvun hengessä

Orange on julkistanut uudet versiot kolmesta ´70-luvun pedaalistaan, jotka on päivitetty vastaamaan nykypäivän vaatimuksia niin kytkentöjen kuin LED-merkkivalon sekä virtalähteen suhteen.

 

Orange Phaser perustuu alkuperäismallin tapaan neliportaiseen kytkentään, mutta muuten toteutus on tätä päivää, joten kohinatasonkin kerrotaan olevan huomattavasti alhaisempi. Säätöjä on tasan yksi, ja sillä asetetaan efektin nopeus hitaasta nopeaan.


Jalkakytkimellä polkaistava ohituskytkentä on tyypiltään true bypass.
Tulo- ja lähtöjakkien lisäksi pedaalissa on liitäntä 9/12 voltin DC-verkkoadapterille (keskinapa negatiivinen), ja virrankulutukseksi ilmoitetaan 17 milliampeeria.

 

Orange Sustain -pedaalin kerrotaan olevan toimintaperiaatteeltaan optinen kompressori, jossa aikaparametrit on valmiiksi asetettu. Luonteeltaan pedaali kerrotaan pehmentävän ja tasoittavan kitarasoundia.
Orange Sustainissa on kaksi säätöä, joista depth vaikuttaa kompression määrään, kun taas level-säätimellä asetetaan gain-taso. Led-merkkivalo palaa kompressorin päällä ollessa sinisenä, ja muuttuu punaiseksi silloin, kun signaali alkaa kompressoitua.
Tämänkin pedaalin ohituskytkentä on bufferoituu
Orange Sustain on varustettu tulo- ja lähtöjakein sekä liitännällä 9/12 voltin DC-verkkoadapterille (keskinapa negatiivinen). Pedaalin virrankulutus on vain 7 milliampeeria.

Porukan täydentää säröpedaali Orange Distortion. Alkuperäismallin diodi-kytkentä on korvattu vahvistinkytkennällä, jonka ”tone stackissa” basso- ja keskialue on valmiiksi asetettu, mutta treble on käyttäjän säädettävissä pedaalin sisällä olevalla trimmerillä.
Orange Distortionin depth-säätimellä asetetaan särön määrä, ja level-säätimellä voimakkuus. Tarvittaessa pedaalia voi käyttää myös puhtaana boostina, mikäli depth-säädin on kiinni.
Orange Distortionissa on tulo- ja lähtöjakit, ja virta otetaan 9/12 voltin DC-verkkoadapterilla (keskinapa negatiivinen). Virrankulutus on tässä pedaalissa porukan pienin, ainoastaan 3 milliampeeria. Ohituskytkentä puolestaan on bufferoitu.

Orange Phaser-, Sustain- ja Distortion-pedaalien fyysiset mitat ovat 9,2 x 10,2 x 8,4 senttimetriä.

Valmistajan tuotevideolta pääsee kuuntelemaan pedaalien soundia:
 

Lisätiedot: Orange

20.09.2022
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy