Origin Effects Halcyon Green Overdrive – mukautuva kytkentä, dynaaminen soundi

Brittiläisen Origin Effectsin uusin pedaali on valmistajan näkemys Tube Screamer -tyylisestä low gain -säröstä.

 

Halcyon Green Overdriven perustana toimii Origin Effectsin kehittämä mukautuva kytkentä (adaptive circuitry). Sen ansiosta pedaali mukauttaa luonteensa suhteessa kielten kosketuksen voimakkuuteen ja dynamiikan muutoksiin.

Alkuperäisen Ibanez TS808 Tube Screamerin keskialuevoittoinen soundi (jossa ala- ja ylätaajuuksia vaimennetaan ennen vahvistusastetta), muuttuu ohuen nasaaliksi, kun kieliä koskettaa pehmeämmin tai laskee potikalla kitaran voimakkuutta. Halcyon Green Overdrive toisintaa tämänkin ilmiön niin haluttaessa, mutta se antaa mahdollisuuden toisenlaiseenkin soundiin.

Adaptive-ominaisuus reagoi soittovoimakkuuteen ja säätelee ala- ja ylätaajuukseen vaimennusta. Samalla kun sointi muuttuu voluumin laskiessa puhtaammaksi, pedaali miksaa hiljalleen mukaan niitä ala- ja ylätaajuuksia, jotka lujemmasta signaalista vaimennetaan. 

Toimintaa hallitaan kolmiasentoisella Adapt-kytkimellä:
0) kuin alkuperäinen TS808 (ei mukautuvaa kytkentää)
1) osittain mukautuva kytkentä (mukana hieman basso- ja ylä-äänten vaimennusta ennen säröä)
2) täysin mukautuva kytkentä (ei lainkaan vaimennusta ala- ja ylätaajuuksilla)

Origin Effects Halcyon Green Overdriven Voice-kytkimen TS808-asento tuottaa alkuperäispedaalin keskialuevoittoisen soundin, MOD-asennossa keskialueen töyssy nousee taajuusalueella hieman ylemmäs, ja tuloksena on hieman fokusoidumpi sointi.

Drive-säätimellä annostellaan särön määrä, kun taas dry-säädöllä  hallitaan puhtaan signaalin osuutta soinnissa. Se saadaan kokonaan pois kääntämällä säädintä vastapäivään aivan loppuun asti. Tone-säädin  puolestaan vaikuttaa soundin kirkkauteen.
Pedaalista lähtevän äänen voimakkuus säädetään level-hanikalla.

Halcyon Green Overdrive on varustettu tulo- ja lähtöliitännällä. Tuloimpedanssi on yksi (1) megaohmi.
Pedaali toimii ainoastaan verkkoadapterilla (9 V, DC, liittimen läpimitta 2,1 mm, keskinapa negatiivinen). Virrankulutus on 80 milliampeeria.

Valmistajan tuotevideo:

Lisätiedot: Kitarapaja

02.08.2022
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy