Peavey PVi – voimakvartetti PA-käyttöön

Passiivisten kaiuttimien aika ei ole ohi, joten päätevahvistimiakin tarvitaan edelleen. Peaveyn PVi-sarja koostuu neljästä eri tehoisesta mallista.
 

Ulkomitoiltaan PVi-vahvistimet ovat kuin yhdestä muotista: täyden räkkiyksikön leveyden ja kahden yksikön korkeuden, sekä 465 mm:n syvyyden lisäksi painoakin on kaikilla saman verran – 17,5 kiloa.

Audiotulot on toteutettu balansoituina XLR-liitännöin sekä 6,3 mm:n jakeilla. Audiomaaton erotus maalenkkien ehkäisemiseksi hoidetaan tarvittaessa takalaidan ground lift -kytkimellä.

Tulosignaalin tasosovitukseen on kolmiasentoinen kytkin, jolla vahvistimen tuloliitännän nimelliseksi herkkyydeksi voidaan valita 0,7 V, 1,0 V tai 1,44 volttia sen mukaan, mikä on lähettävän laitteen lähtösignaalin nimellistaso.
Tulosignaalin hienosäätöön on lisäksi kummallakin kanavalla omat säätimensä vahvistimen etulevyssä. Säätöä helpottavat säätimen läheisyyteen sijoitetut merkkiledit, joista vihreä ilmaisee saapuvan signaalin sopivaa tasoa, kun taas punainen kertoo signaalin yliohjautumisesta.


Kaiutinlähdöt puolestaan on toteutettu naparuuvien ohessa sekä Speakon-liittimillä että 6,3 mm:n jakeilla erityyppisten kaapelointin helpottamiseksi.

Peavey PVi -päätevahvistimien toiminnot ovat nekin yhteneväiset. Jokaisessa on kaksi itsenäistä kanavaa, jotka muodostavat lähtökohtaisesti stereoparin. Kanavat voidaan kytkinvalinnalla konfiguroida myös vahvistamaan samaa A-kanavan signaalia (parallel mono), tai yhdistää siltakytkennällä yhdeksi tehokkaammaksi monovahvistimeksi.

Minimikuorma on stereo- tai parallel mono -kytkennällä kaksi ohmia kanavaa kohden, jonka lisäksi neljän tai kahdeksan ohmin kaiutinkuormat ovat mahdollisia.
Siltakytkennässä voidaan puolestaan käyttää neljän tai kahdeksan ohmin kaiutinkuormaa.

Vahvistimen jäähdytyksestä huolehtii kaksi tuuletinta, jotka vaihtavat automaattisesti käyntinopeuttaan tarpeen mukaan. Vahvistimien molemmilla kanavillla on omat ylikuumenemissuojansa, tasavirran suodatus, sekä automaattinen kaiutinsuojaus compres-toiminnolla.

Erot mallien välillä syntyvät nimellisestä antotehosta.


Lisätiedot: EM Nordic

11.07.2022
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy