PRS Mary Cries & Horsemeat – kompressori ja särö

Paul Reed Smith laajensi tänä vuonna tuotevalikoimaansa pedaalien puolelle. Jo aikaisemmin uutisoidun Wind Through The Trees -flangerin lisäksi tarjolla on kompressio- ja säröpedaalit.


PRS Mary Cries on tyypiltään optinen kompressori. Compression-säätimellä asetetaan kompression määrä,  ja vieressä oleva merkkivalo ilmoittaa, kun signaali alkaa kompressoitua. Pedaalin toisella säätimellä (output gain) asetetaan lähtövoimakkuus.


Säädöistä riippuen pedaalia voi siis käyttää joko kompressorina tai buusterina tai sekä että.

 


Tulo- ja lähtöliitännät on sijoitettu pedaalin päätyyn, josta löytyy myös liitäntä yhdeksän voltin DC-verkkoadapterille (hankittava erikseen).
Käyttö onnistuu myös vastaavalla paristolla. Jalkakytkimellä polkaistaan efekti päälle tai true bypass -ohitustilaan.

 

PRS Horsemeatia valmistaja kuvailee ”läpinäkyväksi” overdrive-pedaaliksi, sillä sen luvataan tehostavan soundia, mutta ei värittävän sitä. Gain-säätimen toiminta-alaa kehutaan laajaksi, ja sen kerrotaan ulottuvan puhtaasta soinnista huomattavaan säröytymiseen.
Samoin level-säätimessä luvataan olevan paljon säätövaraa lähtövoimakkuuden suhteen.

PRS Horsemeatin voice-säätö vaikuttaa särön taajuuspainotukseen ja täten paitsi särön sävyyn myös pedaalin ”tuntumaan”. Vastapäivään säädettynä sointi on paksumpi ja pehmeämpi, kun taas myötäpäivään mennessä sointi muuttuu valmistajan ilmaisun mukaan ”lasisemmaksi”.
Lisäksi Horsemeatin täydentää ekvalisaattori treble- ja bass-säätimineen. Molemmilla säädöillä voidaan sekä leikata että korostaa kyseistä kaistaa.

PRS Horsemeat on sekin varustettu tulo- ja lähtöjakilla sekä liitännällä yhdeksän voltin DC-verkkoadapterille.
Tässäkin tapauksessa jalkakytkimellä polkaistaan efekti päälle tai true bypass -tilaan.

PRS-pedaalit valmistetaan Yhdysvalloissa.

 

Kuuntele Mary Cries - ja Horsemeat-pedaalien soundia valmistajan tuotevideoilta

 

Lisätiedot: EM Nordic

01.11.2022
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy