Samson Mixpad – pieni on kätevä

Image

Samsonin analogista Mixpad-sarjaa valmistetaan kahta eri kokoa: pienemmässä versiossa on 12 kanavaa, isommassa 14, ja molempia löytyy perusmallin lisäksi myös digitaaliefekteillä ja USB-liitännällä varustettuina.


Pienempien Mixpad-mallien fyysisestä koosta kertoo jotain se, että niille on tarjolla lisävarusteena myös sovite mikrofonitelineeseen kiinnitystä varten. Isommat vaativat sitten jo alleen perinteiseen tapaan jonkin tason, jolle ne lasketaan käytön ajaksi.


Image

Pienemmässä perusmallissa (MPX124, kuvassa yllä) on neljä mikrofonikäyttöön tarkoitettua monokanavaa, suuremmassa (MPX144) puolestaan kuusi. Kummassakin on lisäksi neljä linjatason signaalilähteille tarkoitettua stereokanavaa, sekä erillinen Tape-liitäntä RCA-liittimin.

Monokanavien mikrofonivahvistimet ovat kytkentäperiaatteeltaan A-luokan mukaisia, ja Samson käyttää niistä MDR-tyyppinimeä (Maximum Dynamic Range).
Phantom-virran syöttö kytketään yhteisesti kaikkiin monokanaviin.

Kaikissa monokanavissa on kolmialueinen ekvalisaattori sekä erillinen bassoleikkuri. MPX122:n  kahdessa ensimmäisessä monokanavassa on lisäksi yhdellä säätimellä hallittava kompressori dynamiikan tasoitteluun. Isomman MPX144-mallin kuudesta monokanavasta puolestaan neljä on varustettu vastaavalla kompressorilla.
Molempien mallien monokanavissa on myös yksi ennen kanavaliukua haaroittuva aux-syöttö monitorimiksausta varten.
Kanavien liukusäätimet ovat pikkumiksereille tyypilliseen tapaan 60-millisiä.

MPX124:n stereokanavissa ei ole taajuuskorjaimia, mutta monitorimiksaukseen tarkoitettu aux-syöttö löytyy niistäkin. Isommassa MPX144-mallissa myös stereokanavat on varustettu kolmialueisella ekvalisaattorilla ja liukusäätimellä.

Image


Mallit MPX124FX (avauskuvassa) ja MPX144FX (kuva yllä) ovat peruskokoonpanoiltaan vastaavat kuin edellä, mutta ne on varustettu lisäksi digitaalisella efektilaitteella, sekä kahteen suuntaan audio-dataa välittävällä USB-liitännällä, jonka ansiosta miksereiden pitäisi nivoutua suoraan myös tietokoneen pariksi.
Digitaalisen efektilaitteen ruokkimiseen on kaikissa kanavissa oma FX-syöttönsä. Efektimyllyn muistiin on tallennettu kaikkiaan 100 erilaista valmista ohjelmaa, joista yksi voi olla käytössä kerrallaan. 

Lisätiedot: EM Nordic