Steinberg VST Live – virtuaalityökalut liveshow’n hallintaan

Steinberg on jukaissut VST Live Advanced Live Performance System -järjestemän, jonka avulla artistit voivat hallita koko live-esitystään yhdellä applikaatiolla.


VST Live on saatavilla sekä Windowsille että macOS:ille kahtena eri versiona: VST Live Prona sekä VST Live Elementsinä. Molemmissa on tarjolla laaja valikoima virtuaali-instrumentteja, efektejä, sisäänrakennettu sekvensseri sekä useita synkronointityökaluja.

 

Instrumenteja ja efektejä sekä kappaleen midi-kontrolleja hallitaan Layers-sivulla. Nämä muodostavat Partsit, joista puolestaan koostuu kokonainen kappale. Kappaleet lisätään Set List -sivulle, jolla järjestellään keikan settilista. Järjestys on muuteltavissa lennosta vaikka kesken esityksen.

Sekvesserillä hallitaan ja ajastetaan valmiita kuvioita ja sampleja oikeisiin kohtiin kappaleita. Mikserillä taasen hienosäädetään soundia ja voidaan tehdä moniraitaäänityksiä, jotka ovat vietävissä eteenpäin editoitavaksi ja jälkituotantoa varten. Käytettävissä oleva miksausarsenaali kattaa kaikki tavanomaisimmat työkalut, mukaan lukien volume-, panning- ja eq-säädöt.

 

Äänen lisäksi Steinberg VST Live Prolla on mahdollista luoda DMX-raitoja, joilla voidaan hallita lavavaloja. Ohjelmalla on luotavissa myös kuusi videoraitaa ja molemmat sekä video että valot ovat synkronoitavissa kappaleiden kanssa. Lisäksi VST Live Pro tukee VST Live Appia, jossa on kolme moduulia: Chords, Lyrics ja Metronome.

WLAN-yhteydellä iOS-laitteita käyttävät esiintyjät voivat vastaanottaa sanoituksia, sointuja, muita merkintöjä, klikkiraidan sekä visuaalisen sisäänlaskun kappaleita varten. Kaikki live-esityksen valmiit asetukset ovat tallennettavissa usb-tikulle tai muulle liikuteltavalle laitteelle ja kuljettaa näppärästi mukana pidempiäkin matkoja.

Valmistajan tekemä esittelyvideo:

Lisätiedot: Steinberg

23.06.2022
|
Anssi Eriksson
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy