TC Helicon Play Electric – laulavan sähkökitaristin stemmamylly

Jo aiemmin tänä vuonna myyntiin tuodun Play Acousticin sisarmalli on suunnattu erityisesti sähkökitaristeille, jotka soittonsa ohessa laulavat solistisia- tai kööriosuuksia.

TC Helicon lupaa, että laitteen käyttö on helppoa ja intuitiivista, minkä ansiosta sekä lauluharmoniat että sisaryrityksen, TC Electronicin, kuumimmat kitaraefektit löytyvät nopsasti ja niitä on kätevää muokata tilanteen mukaisiksi.

Kitarasoundin pohjaksi Play Electric tarjoaa useita vahvistinmallinnoksia, joiden lähtökohtana on niin perinteisiä amerikkalaismalleja kuin brittiklassikoitakin. Drive- ja volume-säätöjen ohessa ruuvattavana on kolmialueinen eq.
Lisää  värejä soundeihin tuovat TonePrint-sarjan pedaaleista tutut efektit, joiden lähteeksi mainitaan FlashBack-viive, Hall of Fame -kaiku ja Corona -chorus. Mukaan on pakattu  myös dynamiikan muokkaimia sekä modulaatio- ja säröefektejä.
Kitaristin urakkaa onkin tässä helpotettu suunnittelemalla Play Electricin ominaisuudet sellaisiksi, ettei perinteistä vahvistinta tarvitse välttämättä keikalle edes tuoda: täyden kaistan monitorikaiutin tai suora kytkentä PA-laitteistoon riittää.

Laulupuolelle Play Electric tarjoaa saman tapaiset eväät kuin Play Acoustic. Alkuperäisen  laulusignaalin vahvistaa ensiluokkainen mikrofonivahvistin ja sen mausteeksi on valikoitu herkkuja TC:n studiokäyttöön suunnitelluista räkkilaitteista. Niinpä sekä kaiku- että viiveosaston pitäisi olla huippulaatua ja työkalupakista löytyvät myös dynamiikan tasaajat sekä udein nin tarpeellinen de-esser päällekäypien ässien miedontamiseksi.
Stemmoja Play Electric tuottaa kahden kuorolaisen verran ja ohjenuorana on kitaristin soittama sointupohja, jonka perusteella Play Electric luo lisä-äänet. TC vakuuttaa että niin luomuhenkiset kuin väkipakolla vireeseen pakotetut soundit löytyvät helposti ja luotettavasti.

Valmiin paketin saa ulos balansoiduista linjalähdöistä ja kitaralle on varattu myös omat suorat lähtönsä joko omalle vahvistimelle tai monitorisysteemiin. 

Lisätiedot: Soundtools

01.09.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy