Tech 21 SansAmp Character Plus – neljä luonnepedaalia

Tech 21 SansAmp Character -mallisto julkaistiin alunperin vuonna 2008. Nyt on päivityksen aika.


Character Plus -sarja koostuu Fly Rig -tyyppisiin koteloihin pakatuista pedaaleista, joiden lähtökohtana ovat olleet tietyt legendaarisiksi muodostuneet vahvistinmallit. Kussakin SansAmp Character Plus -pedaalissa on kaksi kanavaa, joille on itsenäiset ekvalisoinnit sekä volume-, character- ja drive-säätimet.

Character Plus -pedaalia voi käyttää kitaravahvistimen edessä soundivaihtoehtoja laajentamassa, mutta pääideana on korvata vahvistimen käyttö ja kytkeytyä suoraan tallennus- tai äänentoistojärjestelmään. Autenttisen soundin saavuttamista linjasoitossa tukee kaiutinsimulointi, joka kussakin mallissa on sovitettu aina pedaalin jäljittelemän vahvistintyypin mukaisesti.

 

Fender-vahvistimien (Black, Blonde, Tweed) sekä Ibanezin kuuluisan säröpedaalin soinnin jäljillä kulkevassa SansAmp Character Plus Screaming Blondessa on kolmialueinen ekvalisaattori (high, mid, low), sekä Scream-kytkimellä aktivoitava Tube Screamer -tyylin säröpiiri säätöinään overdrive, tone ja level.
Kanavia vaihdellaan A/B-jalkakytkimellä, ja lisäksi on bypass-jalkakytkin.
Pedaalin kaiutinsimulaatio jäljittelee Jensenin 12-tuumaista kaiutinta.

 

English Muffy on puolestaan Hiwatt- ja Big Muff -tyyppisiä sointeja tuottava pedaali. Ekvalisaattori on nytkin kolmialueinen, ja Muff-kytkimellä aktivoitava säröpiiri on varustettu level-, tone- ja sustain-säädöillä.
Lisäksi English Muffyn varustukseen kuuluvat A/B- ja bypass-jalkakytkimet. Kaiutinsimulaatiossa jäljitellään Fane-tyylisiä kaiuttimia.

 

Kolmas pedaalivariantti on Fuzzy Brit, jossa pohjana on Bluesbreaker/JTM45 -tyylinen soundi kolmialueisella ekvalisaattorilla.
Tässä mallissa on lisänä fuzz-kytkimellä aktivoitava Fuzz Face -tyypin särökytkentä kolmella säätimellä: level, tone, fuzz.
Samaiset A/B- ja bypass-jalkakytkimet löytyvät myös Fuzzy Britissä.
Kaiutinsimulaatio puolestaan jäljittelee Celestion Greenback -tyylin kaiuttimia.

 

Kvartetin täydentää Mop Top Liverpool, joka on Vox-tyypin soundeja tuottava pedaali. Siihen on yhdistetty boost-jalkakytkimellä aktivoitava Rangemaster -tyylinen boost-piiri (high shift- ja mid shift -kytkimet sekä boost-säädin), jolla lisävahvistusta saa enimmillään 12 desibeliä.
Tech 21 Mop Top Liverpoolissa on siinäkin kolmen kaistan ekvalisaattori sekä A/B- ja bypass-jalkakytkimet.
Tällä kertaa kaiutinsimulaation ilmoitetaan olevan English Alnico Bulldog -tyyppinen.

 

Kussakin Tech 21 SansAmp Character Plus -pedaalissa on instrumenttitulon lisäksi balansaoimaton instrumenttitason lähtö, sekä kotelon päätyyn sijoitettu linjatason balansoitu XLR-lähtö. Pedaalit toimivat niiden mukana toimitettavalla verkkoadapterilla.

Lisätiedot: Musamaailma

26.05.2022
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy