Walrus Audio: Melee Wall of Noise – särön ja kaiun käsikähmä

Walrus Audion uusi pedaali mahdollistaa särön ja kaiun sekoittamisen joystickin avulla.

Melee Wall of Noisen ainokainen potentiometri on volume säädin, jolla asetetaan pedaalin yleisvoimakkuus.

Muiden tyypillisesti pedaaleissa olevien potentimetrien sijaan Walrus on varustanut Melee Wall of Noisen sauvaohjaimella, jolla säädetään särön määrää sekä kaiun dry/wet-suhdetta. Ylös- ja alaspäinen liike kontrolloi säröä, kun taas vasen/oikea-akseli kaiun suhdetta.

Kolmiasentoinen tone-vipukytkin puolestaan vaikuttaa yhtäaikaisesti niin kaiun kuin särön sävyyn medium-, dark- ja bright-vaihtoehdoilla.
Toisella kolmiasentoisella kytkimellä taas valitaan kaiun pituus short-, medium- ja long-asetuksista.

Lisäksi Melee Wall of Noisen decay-kytkin toimii myös mod(ulaatio)-tilassa, johon päästään painamalla bybass-jalkakytkintä ja kääntämällä vipukytkintä. Tällöin vaihtoehdot ovat no mod, slight mod at 33rpm sekä max mod at 45rpm.
Pedaalissa on vielä kolmaskin vipukytkin, jolla puolestaan voidaan vaihtaa kaiku- ja säröefektin järjestystä (D>R tai R>D).

Melee Wall of Noise on varustettu kolmella kaiulla, joiden välillä vaihdellaan painamalla yhtäaikaa bypass- ja sustain-jalkakytkimiä. Kaiut ovat ambient reverb (vaaleanpunainen merkkivalo), octave down reverb (keltainen merkkivalo) sekä reverse reverb with feedback (sininen merkkivalo).

Pedaalin toimintoja ohjaillaan myös jalkakytkimellä. Sustain-kytkimen lyhyt painallus ja vapautus aktivoi latch- eli sustain-moodin, jolla voi luoda mattomaisia soundeja. Kytkimen pitäminen pohjaan painettuna puolestaan nostaa kaikuhännän voimakkuutta niin kauan kuin kytkintä pidetään alhaalla.
Lisäksi bypass-kytkintä painamalla ja pohjassa pitämällä pedaali aktivoidaan ”moment of texture” -tilaan.

Walrus Audio Melee: Wall of Noise toimii yhdeksän voltin verkkoadapterilla (keskinapa negatiivinen, vähintään 200 milliampeeria).
Ohituskytkennän tyyppi on valittavissa vaihtoehdoista DSP, DSP+True ja True Bypass.

Lisätiedot: Custom Boards

 

13.02.2023
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy