Yamaha SLB300PRO – sähkökontra ammattilaiselle

Yamahan uutuuksiin kuuluu pidemmälle kehitetty versio parin vuoden takaisesta SLB300 Silent Bass -mallista. Uusi SLB300PRO edustaa valmistajan Silent Bass -kehityksen huippua. Niinpä soittimen soundi ja soitettavuus on räätälöity mahdollisimman lähelle akustista kontrabassoa.

 


SLB300PRO:n kuusesta ja mahongista tehdyn onton rungon sekä sivuhalkioiden luvataan resonoivan luonnollisen akustisesti. Lisäksi kaulan ja otelaudan materiaalit on päivitetty vaahteraksi ja eebenpuuksi, minkä luvataan edelleen parantavan tuntumaa ja sointia.
Virityskoneistotkin ovat parempaa mallia, ja virittämisen todetaan käyvän sulavasti. 

Yamaha SLB300PRO on varustettu vaahteratallalla, jonka paksuus on valmistajan mukaan optimoitu juuri tälle soittimelle. Puu on vanhennettu A.R.E-käsittelyllä (Acoustic Resonance Enhancement), minkä luvataan antavan tallalle ikääntyneemmän ja näin paremman soinnin. Kieltenpidike on eebenpuuta, ja tallan korkeussäätimet puolestaan alumiinia, joiden niin ikään kerrotaan vaikuttavan soinnin selkeyteen.

Yamaha SLB300PRO:n elektroniikassa on hyödynnetty digitaalista SRT-teknologiaa. Se lisää kolmen ”tunnetun” studiomikrofonin simuloidun vasteen mikrofonilähtöön. Vaihtoehdot ovat:
Rikas sointi: vintage-putkimikrofoni
Yksinkertainen sointi: dynaaminen mikrofoni
Lämmin sointi: toinen putkimikrofoni

Yamaha SLB300PRO on varustettu blend-säätimellä simulaatioiden ja soittimen oman mikin välisen suhteen justeeraamista varten. Lisäksi esivahvistin käsittää volume-säätimen sekä bass- ja treble-säätimet.

Yamaha SLB300PRO toimitetaan pehmustetun kantopussin kera, johon pakattuna soitin vie vain 25 prosenttia akustisen kontrabasson vaatimasta tilasta.

Katso valmistajan tuotevideo, jossa basisti Chris Minh Doky esittelee SLB300PRO-mallin:
 

Lisätiedot: F-Musiikki

16.08.2022
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy