Zoom Q4 - bändi videolle, äänen kera

Image

Zoomilla on pitkä historia taskuun mahtuvien pikkutallentimien valmistajana ja vähitellen siihen rinnalle on liitetty myös kuvapuoli. Tämän vuoden uutuus, Q4, on ehta videokamera, jossa hyödynnetään myös audiopuolella karttunutta kokemusta. Valmistajan mukaan Q4 yhdistääkin audiofiilisen äänenlaadun huippuluokan kuvaan.

Image

Äänen tallennukseen Q4:ssä on oma, kahdesta herttakapselista koottu X/Y-mikrofonipari, joka kääntyy kuljetuksen ajaksi kameran rungossa olevaan syvennykseen.

Image

Käyttö ulkona on huomioitu lisävarusteissa ja mikrofonien suojaksi on tarjolla terhakka tuulisuoja. Sateen varalle Zoom tarjoaa myös vesikelin kestävää RJQ-4-lisäkoteloa.

Image

Kameran näyttö kääntyy eri katselukulmiin ja sen voi asettaa myös niin, että kuvan tarkkailu onnistuu meitsie-tyyppisesti itseäkin kuvattaessa. Näytön voi myös irrottaa kamerasta esimerkiksi silloin, kun sille ei ole käyttöä ja yhdistelmän painoa haluaa keventää vielä 51 gramman verran, jolloin kameran voikin jo asettaa vaikka kitaran lapaan kuvaamaan soolosankarin sormijuoksutuksia.

Image

Lapaan puristuva GHM-1-kiinnike – samoin kuin esimerkiksi mikrofonitelineen varteen nappaava pidike – kuuluvat lisävarustemallistoon. Tallentimen oma piano ilman akkua on 167 grammaa.

Q4:n on omat kaiuttimet monitorointia varten, mutta runsaat liitännät laajentavat mahdollisuuksia. Valikoimaan kuuluvat sekä micro-HDMI videolähtö  että USB-portti, kuulokeliitäntä ja stereofoninen mikrofoni/linjatulo. Q4 keskustelee myös iPadin kanssa, kunhan välissä on kamerasovite.

Image


Q4 toimii litium-akulla, jolle luvataan kolmen tunnin toiminta-aika 720p/30fps -formuun kuvattaessa ja kaksi tuntia terävämmällä 1080/30fps-kuvalaadulla. Akun lataus käy päinsä erillisvarusteena myytävällä laturilla, tai USB-liitännän kautta.

Tallennus tapahtuu SDXC-kortille, ja suurin tuettu kapasiteetti on 128 gigatavua. Videokuvan laadulle on kolme eri HD-vaihtoehtoa, kun taas kaksi WVGA-varianttia antavat mahdollisuuden säästää muistitilaa.
Äänen Q4 tallentaa joko wav-tiedostoina (maksimiresoluutio 24 bittiä 96 kHz:n näytetaajuudella) tai kompressoituina AAC-tiedostoina.


Lisätiedot: Soundtools

Zoom Q4 on yksi Riffin suuren lukijakyselyn mainioista palkinnoista. Tutustu myös muihin palkintoihin ja ota osaa kyselyyn!