Radial KeyLargo – nimi enteilee uutta klassikkoa

|
Image

Kosketinkioskin näppärä pikkumikseri palvelee myös tietokoneen USB-väylään liitettävänä kaksikanavaisena 
audio/midi-sovittimena.


Analogiset stereotulot kolmelle kosketinsoittimelle ja kaksikanavainen USB-liitäntä tietokoneelta soitettaville virtuaali-instrumenteille muodostavat Radialin mikserin kanaviston.

 

Image

 

KeyLargoon saa liitettyä myös yhden ulkoisen stereoefektin, jota ruokitaan perinteisen aux-lähdön tapaan, ja jokaisessa tulokanavassa on oma säätimensä efektin syötölle.

Analogisia audiolähtöjä on kaksi paria, yksi soittajan omaa monitorointia varten ja toinen PA-käyttöön. Molemmat parit ovat kytkennältään balansoituja ja kumpaisessakin on oma tasonsäätönsä, sekä lisäksi oma audiomaaton erotuskytkimensä maalenkkien estämiseen.

 

Image

 

Hupi ei kuitenkaan jää audiosignaaleiden ohjailuun, siitä pitävät huolen KeyLargon päätylevyyn asennetut midiliitännät, sekä USB-väylän kaksisuuntaisuus niin audion kuin midinkin suhteen. Näillä ominaisuuksilla Radialin mikseristä kasvaakin oikeastaan koko kioskin hermokeskus.


Jämäkkä kuin mikä

KeyLargon vankka metallikotelo mahtuu normikoskettimiston päälle ja pysyy kyllä sijoillaan reilun painonsa ja tahkeiden kumitassujensa ansiosta. Toinen mahdollinen sijoituspaikka on lattialla soittimen alla, jolloin kansilevyn yhdellä painokytkimellä voi napsauttaa efektit päälle ja pois, ja toisella hoitaa kosketinsoittimen sustain-pedaalin virkaa. Samalla mikserin namikat kuitenkin karkaavat käden ulottumattomiin, joten ihan joka tilanteeseen tuo optio ei sovellu. Painokytkin on kuitenkin sopivan kevyt, jotta efektejä voi kytkeä päälle ja pois soiton lomassa ihan näppivoiminkin, jos mikserin pitää soittimen kannella.

Päävoimakkuuden voi alistaa myös keinupolkimen kontrolliin. Puuhaan tarvitaan silloin master-lohkon inserttiliitäntään kytkettävä kaksikanavainen volume-pedaali.

Toteutus on kaikkinensa jämäkkä, ja vaikka virtalähde onkin ulkoinen pikkumurikka, sen johto vaikuttaa kestävältä ja KeyLargon takalaidassa oleva vedonpostonipukka kyllin vankalta keikkailua ajatellen.

Mikserin ja virtalähteen lisäksi paketissa on USB-tikku, jolle on tallennettu KeyLargon esittelyvideo, käyttöopas sekä Windows-ajuri. Macin kanssa ajuria ei tarvita ja käyttöjärjestelmä tunnisti laitteen samalla hetkellä, kun usb-kaapeli liitettiin paikoilleen.

Sekä audio- että midi-liikenne Radialin kautta toimivat saman tien nikottelematta, eikä minkäänlaista moitetta voi lausua sen paremmin äänenladun kuin kohinan tai muiden häriöidenkään suhteen – viimeksimainittuja kun ei ilmennyt lainkaan.

KeyLargo on kaikin puolin ensiluokkainen laite, jolle keksii käyttöä niin keikkasetin osana kuin matka- tai kotistudionkin ytimenä. Jos jotain jäin kaipaamaan, niin kuulokeliitäntä olisi ollut mainio lisä itsessään jo todella runsaaseen varusteluun.
 


Radial Engineering KeyLargo

Pienoismikseri & USB audio/midi -sovitin

• kolme stereotuloa, balansoimattomat 6,3 mm TS-jakit
• USB-stereotulo
• liitännät stereofoniselle efektilaitteelle
• balansoidut päälähdöt, XLR
• balansoidut monitorilähdöt. 6,3 mm TRS-jakit
• volume ja ground lift erikseen kummallekin lähdölle
• liitännät stereofoniselle / 2-kanavaiselle 
volume-pedaalille
• kaksi sisään / kaksi ulos USB-audiosovitin
• 24-bittiset muunnokset (max. 192 kHz)
• hintaluokka: < 500 e

Lisätiedot: Msonic

••• 

Tämä artikkeli on julkaistu alunperin Riffin printtinumerossa 6/2018. Vastaavantyyppisiä käyttökokeisiin perustuvia tuotearvioita julkaistaan jokaisessa Riffin printtinumerossa.  Jos pidit juttua hyödyllisenä tai viihdyttävänä, voit tukea Riffin tulevaa julkaisutoimintaa kätevästi ostamalla itsellesi vaikka tuoreen printtinumeron tai tilaamalla lehden esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Riffin voi ostaa digitaalisena näköispainoksena Lehtiluukkupalvelusta.  

Printti-Riffiä myyvät hyvin varustetut soitinliikkeet sekä Lehtipisteen myymälät kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 


Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.
 

Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.

Lisää nettiin avattuja laitetestejä näet alempaa tältä sivulta ja voit selata niitä myös tästä.