Presonus Revelator io44 – monikäyttöinen äänikortti

Revelator-sarjan interface-valikoiman minimalistisin boksi, jonka toimintoja hallitaan yhdellä monitoimisella säätimellä ja muutamalla painikkeella.

 

USB-C-liitäntäinen Presonus Revelator io44 soveltuu musiikin äänitykseen, mutta sen muutamat erikoisominaisuudet tekevät siitä erityisesti podcastien ja videoiden äänitöihin sopivan laitteen, unohtamatta dj-käytön mahdollisuutta. Revelatorin loop back -toiminnolla voi nimittäin taltioida tietokoneelta kuunneltava stereoääni sekä suoraan itse tuotettu äänimaailma suoraan uudeksi paketiksi esimerkiksi podcastia tai videota varten.

Nämä käyttötavat on huomioita myös kanavien jaottelussa. Revelator io44: ykköskanavaan kytkeydytään laitteen etulaidassa olevan kombomallisen XLR-liittimen kautta ja liitäntä soveltuu niin mikrofonille kuin instrumenttikäyttöönkin.
Ammattitasoiseksi luonnehditun XMAX-L-mikrofonivahvistimen enimmäisvahvistus on 60 desibeliä.

Kakkoskanavan audio poimitaan headset-liitännästä, jota voi käyttää myös tavallisilla stereokuulokkeilla, mikäli kuulokkeisiin integroidulle sankamikrofonille ei ole tarvetta omien spiikkien tai esimerkiksi haastattelun toimittamisen yhteydessä. Liitäntä on toteutettu 6,3 mm:n TRRS-jakilla. 

Lisäksi io44 on varustettu yhdellä 3,5 mm:n TRS-stereojakilla ulkoisen linjatason äänilähteen kytkemistä varten, esimerkiksi dj-mikserin tai taustamusiikkisoittimen käyttöön.

 

Linjatason balansoidut lähdöt aktiivikaiuttimille (tai erillisen vahvistimen ja passiivisten kaiuttimen yhdistelmälle) on sijoitettu rasian vastakkaiseen päätyyn ja kaiuttimille on sekä oma voimakkuudensäätönsä että mykistyspainikkeensa. Kaiutinten mykistys ei vaikuta kuulokekuunteluun.

Äänikorttiin on sisällytetty ekvalisoinnilla, kompressorilla, kohinaportilla, limitterillä, ääniefekteillä sekä tilakaiulla varustettu Fat Channel, joka sisältää kahdeksan valmista tehdasasetusta sekä kuusi käyttäjälle varattua esiasetustapaikkaa.
Presonus Revelator io44:n parametrit ovat tarkemmin viriteltävissä MacOS-, Windows-, iOS- ja Android-yhteensopivalla Universal Control -softalla. Myyntipakettiin kuuluu Revelator Dynamicin lailla Studio One Artist- ja Studio Magic -ohjelmistopaketit.

Laitteen näytetaajuus on maksimissaan 96 kHz ja koodaus analogisesta digitaaliseen ja digistä analogiseen 24-bittistä.

Mikrofonin ja äänikortin yhdistävää Revelator Dynamic USB -mallia käsittelevän tuoteuutisen voit lukea tämän linkin kautta. Sarjaan kuuluvan Revelator io24 -äänikortin uutinen puolestaan avautuu tämän linkin kautta. Kyseinen io24 on myös ehtinyt Riffin käyttötestiin, joka on julkaistu printtilehden numerossa 6/2021.   

Lisätiedot: Nordic Audio Distribution Suomi

25.05.2022
|
Anssi Eriksson | Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy