Nayteikkuna

Bassovirtuoosi Billy Sheehan pitää klinikan F-Musiikki Vantaalla

Nyt aika ja paikka kalenteriin, sillä Billy Sheehan pitää bassoklinikan F–Musiikin myymälässä Vantaan Retail Parkissa. Tapahtuma järjestetään lauantaina 20. syyskuuta 2014 kello 12.00–14.00

Yhdysvaltalainen Billy Sheehan on soittanut bassoa kymmenillä levyillä ja kiertänyt eri huippuartistien kanssa maailmaa kymmeniä vuosia. Miljoonia myyneiden kulta- ja platinalevytysten lisäksi Sheenhanin nimi on tutu näky monien muidenkin listojen kärjessä. Häntä pidetään yhtenä historian parhaista rock-basisteista, Sheehan on voittanut mm. Guitar Player -lehden "Paras rock-basisti" -lukijaäänestyksen viisi kertaa.

Sheehan aloitti uransa legendaarisessa Talas–nimisessä hard rock triossa 1970-luvulla. Kun David Le Roth vuonna 1985 lähti omille teilleen Van Halenista, Billy liittyi mukaan. Yhdessä Steve Vai’n ja Gregg Bissonetten kanssa tehty levy “Eat ‘Em and Smile” myi platinaa lukuisissa maissa ja täytti konserttisalit minne bändi vain menikään. Billy Sheehan jätti bändin vuonna 1987 ja perusti uuden kokoonpanon nimeltään Mr. Big, jonka muina jäseninä soittivat Eric Martin, Paul Gilbert ja Pat Torpey. Bändi sai listaykkösen 14 eri maassa ja piti USA Billboard –listan kärkipaikkaa kolme viikkoa. Bändi kiersi maailmaa vuosia, kunnes hajosi vuonna 2002.

Billy Sheehan perusti fuusiojazzia soittavan “Niacin” –nimisen urkutrion vuonna 1996. Hänen lisäkseen bändissä soittivat rumpali Dennis Chambers ja urkuri John Novello.

Myös yhteistyö vanhan bändikaverin, Steve Vai’n kanssa alkoi uudestaan. Miehet tekivät lukuisia kiertueita sekä "Real Illusions" -levyn ja -kiertueen.

Lukuisien sooloprojektien jälkeen Mr.Big palasi yhteen vuonna 2009. Mr. Big teki ensin loppuunmyydyn maailmankiertueen ja sitten “What if…” –levyn, joka poiki loistavat arvostelut ja uuden loppuunmyydyn maailmankiertueen.

Vuonna 2012 Billy Sheehan, Mike Portnoy ja Richie Kotzen perustivat “The Winnery Dogs” –yhtyeen, jonka ensimmäinen julkaisu heinäkuussa 2013 päätyi “BillBoard Top 200 Albums” –listalla sijalle 27. Sanomattakin on selvää, että vastaanotto oli myrskyisän ylistävä ja johti sarjaan loppuun myytyjä konsertteja.

Mr. Big julkaisee uuden "The Stories We Could Tell" –albumin syksyllä 2014 ja lähtee jälleen uuden musiikkinsa kanssa maailmankiertueelle.

Billy Sheehanin ura esiintymisineen ja levytyksineen sellaisten bändien ja artistien kuin Talas, UFO, David Lee Roth, Mr. Big, Niacin, Steve Vai ja nyt The Winery Dogs on antanut painavan leiman modernin basson soiton kehitykselle joka puolella maailmaa  ja tulee kehittämään sitä vielä vuosia eteenpäin.

Bassovirtuoosi Billy Sheehan ja Scandinavian Clinic Tour Suomessa, F-Musiikki Vantaalla 20.9.2014 klo 12.00 – 14.00

 

Kuva: Juha Seila

14.09.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy