Dire Straits Legacy – Dire Straits soittaa itseään

Image

Dire Straits -yhtye lopetti toimintansa 1990-luvun puolivälissä, jonka jälkeen Mark Knopfler on keskittynyt soolouraansa. Marraskuussa on Helsingin Finlandia-talolla kuitenkin mahdollisuus nähdä yhtye, jonka monet jäsenet ovat olleet Dire Straitsin kokoonpanoissa ´80- ja ´90-luvuilla.

Dire Straits Legacy ei itse koe olevansa coverbändi. Sen sijaan bändin musiikillinen johtaja Phil Palmer toteaa The DSL:n olevan konsepti, joka paitsi juhlistaa Dire Straitsin musiikkia, myös yhdistää sen entisiä jäseniä takaisin legendaaristen laulujen pariin. Setissä luvataankin olevan mm. Sultans of Swing, Private Investigations, Money for Nothing ja Walk of Life.

The Dire Straits Legacy saapuu Suomeen kokoonpanolla, jonka jäsenistö on poikkeuksellisen nimekäs. Mukana ovat kitaristi-laulaja Phil Palmerin ohella kosketinsoittaja Alan Clark, basisti Trevor Horn, lyömäsoittaja Danny Cummings, saksofonisti Mel Collins, rumpali Steve Ferrone sekä kitaristi-laulaja Marco Caviglia ja kosketinsoittaja Primiano Dibiase.

Phil Palmer soitti Dire Straitsin On Every Street -albumilla ja sitä seuranneella kiertueella. Hän on muutenkin kysytty kitaristi, jonka CV:stä löytyy yli 450 albumia. Sen sijaan Alan Clark aloitti yhtyeessä jo vuonna 1980 ja oli mukana sen hajoamiseen saakka. Danny Cummings liittyi Dire Straitsiin vuonna 1990, ja Mel Collins muutamaksi vuodeksi 1980-luvulla. Jälkimmäisen saksofonisoolot muistetaan erityisesti live-levyltä Alchemy.

Osa DSL:n jäsenistä ei koskaan soittanut Dire Straitsissa, mutta muita krediittejä piisaa yli äyräiden. Trevor Horn on ´80-luvun tunnetuimpia tuottaja-hahmoja (mm. ABC:n Lexicon of Love, Yesin Owner of a Lonely Heart sekä Frankie Goes to Hollywoodin Relax, Two Tribes ja The Power of Love). Rumpali Steve Ferronen työnantajia puolestaan ovat olleet mm. Eric Clapton, Duran Duran, Paul Simon, The Bee Gees ja David Bowie. Myös Marco Aviglia ja Primiano Dibiase eri artistien kanssa meritoituneita muusikoita.

Dire Straits Legacy -yhtye esiintyy Finlandia-talossa Helsingissä lauantaina 3. marraskuuta. Liput alkaen 59,90 euroa Lippupisteessä.