Nayteikkuna

Helsinki Jazz ry:n jaZZanti-konsertit jatkuvat jälleen

Kevään 2015 jaZZanti-konserttisarjan aloittaa kuudennen vuoden kunniaksi aivan ensimmäisessä jaZZanti-konsertissa 2009 aikoinaan esiintyneet Plop ja Seppo Kantonen. Näitä maan mainioita muusikoita kuullaan eri kokoonpanoissa kuten heidän ensimmäisessä yhteiskonsertissaankin.


Konsertti pidetään Ravintola Laulumiehissä tiistaina 27. tammikuuta kello 19.00 (ravintolan ovet avautuvat jo klo, 18.30).
Estradille astuva PLOP (Mikko Innanen, saksofonit ja sekalaiset instrumentit; Ville Herrala, basso; Joonas Riippa, rummut) on kahdeksanvuotias helsinkiläisyhtye, jonka persoonallinen mutta juureva tyyli on hankkinut paljon ystäviä maamme avantgarde-jazz-yleisön joukosta sekä enenevissä määrin myös ulkomailta.
Yhteistyön voimaan uskova trio koostuu nuoren polven jazz-veteraaneista, jotka ovat kukin tahoillaan saavuttaneet mainetta monissa suomalaisissa ja kansainvälisissä kokoonpanoissa.
Yhtyeen saksofonisti Innanen palkittiin Jazzliiton Yrjö-palkinnolla 2008 ja oli ehdolla Pohjoismaiden Neuvoston Musiikkipalkinnon saajaksi 2011. Basisti Ville Herrala ja rumpali Joonas Riippa ovat tällä hetkellä kenties maamme näkemyksellisin ja arvaamattomin rytmikaksikko. Tälle yhtyeelle vapaus ei ole vain retoriikkaa vaan toteutunut tahtotila. Kaikki trion jäsenet säveltävät yhtyeelle ohjelmistoa, mutta esiintymisten spontaanin luonteen takia – PLOPin konsertit saattavat olla keskenään hyvinkin erilaisia – kaikkien tai kenenkään sävellyksiä ei välttämättä esitetä.

 

Pianisti Seppo Kantonen (s. 1963) on soittanut komean uransa varrella niin monissa yhteyksissä, että lyhyessä katsauksessa on mahdotonta tehdä oikeutta monipuolisen pianistin kaikille tekemisille.
Hyvän esimerkin Kantosen jazz-orientoituneisuudesta ja merkityksestä suomalaiselle jazzille hänen uransa alusta alkaen antaa Kantoselle myönnetty Yrjö-palkinto jo vuonna 1985 – vain muutama vuosi sen jälkeen, kun nuori pianisti oli vasta astunut jazzin kentälle.
Kantosen työnantajiin on vuosien varrella kuulunut niin UMO, saksofonisti Eero Koivistoinen, rumpali Jukkis Uotila kuin lukuisat Sibelius-Akatemian jazz-osaston opiskelijatovereiden bänditkin. Viime vuosina
Kantosen kosketinsoittajan taitoja ovat hyödyntäneet yhä useammat bändiliiderit myös Suomijazzin nuoresta sukupolvesta, esimerkiksi Mikko Innanen Innkvisitio-kvartetissa. UMOn riveissä Kantosta kuullaan edelleen säännöllisesti.

Seppo Kantonen Jazz Finlandin esittelyssä

 


Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö

Paikka ja liput

Tiistaina 27. tammikuuta 2015 kello 19.00.
Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, Helsinki
Liput 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €.

Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2.
Lisätiedot: Helsinki Jazz ry

Tapahtuman facebook-sivu

21.01.2015
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy