Nayteikkuna

IK Multimedian AmpliTube nyt myös Androidille (Samsung)

IK Multimedia ilmoittaa, että kitaravahvistinten ja -efektien mallinnusohjelma AmpliTube, sekä sähkökitaran/basson ja älylaitteen väliin tarkoitettu HD-A-sovite ovat nyt saatavilla Samsung Galaxy Note 4:lle ja Galaxy Note Edgelle sopivina versioina. Piakkoin lanseerataan Galaxy S5:lle ja Galaxy Note 3:lle koodatut versiot, eikä lysti kuulemma lopu siihenkään vaan jatkoa seuraa.


AmpliTube on valmistajansa mukaan markkinoiden suosituin multiefekti-aplikaatio älypuhelimille ja tableteille. IK Multimedian mukaan se tarjoaa oivalliset soundit niin harjoittelun kuin ammattimaiseen soitantaan keikalla tai studiossa. Soundivalikoiman kuvaillaan kattavan kaikki mahdolliset genret ja tarpeet putipuhtaasta rankkaan säröosastoon asti.

Android-sovelman virtuaaliset kitarakamat koostuvat vahvistimen ja kaiuttimen lisäksi kolmesta efektipedaalista, sekä niiden ”taltiointiin” käytettävästä mikrofonista. Vahvistimia on tarjolla viisi kappaletta ja mallinnettuja kaiutinkaappeja saman verran. Erilaisia efektipedaaleita ohjelmassa taas on kaikkiaan 11 kappaletta. Kruununa kaikelle on tietysti viritysmittari.  
Ohjelmaan voi tallentaa 15 helposti esille kutsuttavaa ja muokattavaa valmista settiä säätöineen.

IK Multimedia lanseeraa aplikaation kolmena eri versiona: täysin ominaisuuksin ladattuna, keveämpänä pakettina ja ilmaisversiona. Erot ovat vahvistinten ja efektien lukumäärissä.

iRig HD-A on IK Multimedian mukaan ensimmäinen Android-laitteille valmistettava digitaalinen sovitin, joka tarjoaa plug’n play -helppouden ja tarkkuusluokan A/D- ja D/A-muuntimet (24 bittiä /48kHz).
Korkeaimpedanssinen liitäntä on optimoitu kitaralle tai bassolle ja laitetta voi käyttää myös USB-sovitteen avulla pc-tietokoneissa.
Tulosignaalin tasonsäätö hoidetaan ohjelmallisesti ja prosessoidun soundin kuuntelua varten HD-A on varustettu kuulokeliitännällä (3,5 mm jakki), joka soveltuu myös esimerkiksi aktiivikaiutinten kytkemiseen. 

HD-A:n ohella aplikaatiolle kelpaavat myös IK:n muut kitarasovitteet –  esimerkiksi iRig tai iRig Stomp, jotka liitetään älylaitteeseen miniplugilla varustetulla johdolla.
IK Multimedialta kerrotaan, että realiaikainen audion käsittely ei ollut aiemmin mahdollista Android-käyttöjärjestelmässä, mutta Samsungin kehittämä Professional Audio System poisti tämän esteen. Nyt systeemi pelaa riittävän pienen latenssin puitteissa.
Samsungin uusien laitteiden mukana toimitetaan Samsungin oma SoundCamp-aplikaatio, jota kuvaillaan täysveriseksi ja ammattimaiseksi musiikin teko- ja tallennusohjelmaksi.

Lisätiedot: Into-Luthman
 

20.11.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy