Korg Volca Kick – todellinen täsmäase!

Korg on hellinyt retrosoundien ystäviä jatkuvasti laajenevalla Volca-sarjalla, jonka tuorein lisäys on Kick – pelkästään MS-20-syntikan suotimen tuottamaa bassarisoundia jäljittelevä laite.


Bassarisoundi on koneellisen tanssimusan kivijalka ja siihen on panostettava kunnolla, toteaa Korg tiedotteessaan.
Soundin lähtömateriana ei ole perinteistä oskillaattoria aaltomuotoineen vaan täysin analoginen kytkentä sisältää MS-20:n suotimen, jonka oma värähtely tuottaa raaka-aineet bassarisoinnille. Muovailuvaraa riittää täsmällisestä ja vahvasta tömäyksestä rapeasti rouskahtaviin efektimäisyyksiin asti. Kiitos lankeaa runsaalle yläsävelistölle, jonka suotimen värähtely tuottaa.  
Valmistaja lupaakin, että plugarimaailmasta ei vastaava löydy.

Volca-sarjan tapaan myös Kick on varustettu 16 askeleen sekvensserillä.
Aivan uutena piirteenä mukaan on pakattu Touch FX -toiminto, jolla efektejä pääsee kontrolloimaan suoraan lennossa musiikin elävöittämiseksi.

Soundin muovaamiseen on tarjolla yksinkertaiset ja tehokkaat säädöt. Puuha alkaa MS-20 Resonator -lohkosta, josta saadaan aseteltua niin vire kuin sen taivutuskin, sekä soinnin pituus kohdilleen. Näin muodostuu konebassarin runkoääni.

Pulse Colour / Level -säätimellä puolestaan määritellään soundin syttyminen eli atakin jyrkkyys, kun taas Amp Attack / Deacy vaikuttaa soundin hännän vaimentumiseen.
Lopullisen muodon bassarin soundille antavat Drive ja Tone.

 

 

Bassorummun ohessa laitteella voi kyllä sitten tehdä muutakin. Mikään estä virittämästä soundeja hyvinkin ylös, jolloin bassorummun rinnalle voi soitella eri korkuisiksi viriteltyjä tomeja.
Ja 16 sävelen koskettimistolla voi puolestaan soittaa koneellisen tanssimusiikin tarpeisiin myös muita bassosoundeja.

Volcan 16 askeleen sekvensseriin voi tallentaa myös säätimien muutoksia, joita kone sitten toistaa täsmällisesti ja uupumatta. Kuvioita voi yhdistellä peräkkäin ketjuiksi, jolloin enimmillään saadaan aikaan 256 askeleen mittainen biisi.

Volcan eräs erikoisuus on sekvensserin Accent-toiminto, jolla yksittäisille soundeille voi iskukohtaisesti asettaa voimakkuuden aksentoitinta varten. Näin konekompinkin saa helpommin groovaamaan.
Iskulta toiselle voi myös edetä liu’uttamalla soundia, mikä avaa bassarisoundille mielenkiintoisia mahdollisuuksia.

Volca Kick voidaan myös tahdistaa toiseen laitteeseen, ja midi in -liitännän kautta Volca Kick nivoutuu soundimoduuliksi esimerkiksi työaseman tai midi-kontrollerin alaisuuteen.

Kompaktin kokonsa ja paristokäyttöisyydetnsä ansiota Volca Kick kulkee helposti matkassa, olipa kyseesseä keikkareissu tai loman vietto.

 

LisätiedotEM Nordic

07.10.2016
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy