Nayteikkuna

Millainen on pohjolan ääni?

Tuotantoyhtiö Out In The North etsii ”pohjolan ääntä” yhteistyössä Sennheiserin kanssa. Kisaan ehtii vielä osallistua, kunhan toimii ripeästi. Raati valitsee parhaan hankkeeseen osallistuneen, joka palkitaan päivän äänityssessiolla ammattistudiossa.

– Pohjoismaisuus on juuri nyt ”in”. Samalla tavalla kuin maailmalla viehätytään pohjoismaisista tv-sarjoista, rikossarjoista ja kevyestä pohjoismaisesta keittiöstä, puhutaan myös erityisestä pohjoismaisesta soundista. Emme kuitenkaan vielä ole määritelleet pohjoismaista soundia täällä kotona, kertovat neljä musiikista kiinnostunutta tanskalaista, jotka tästä syystä perustivat Out In The North (OITN) -ryhmän viime vuonna. ”Finding The Nordic Sound” -hankkeen ajatuksena on, että mekin Pohjoismaissa oppisimme enemmän siitä, mikä on tyypillistä pohjoismaiselle äänelle.

– Se alkoi irrallisesta ajatuksesta, joka tarttui meihin ja kasvoi meissä. Miten voi olla mahdollista, että maailmalla puhutaan pohjoismaisesta soundista, kun emme edes itse tiedä, mitä se pitää sisällään? Se oli niin mielenkiintoinen ja tärkeä kysymys, että meidän täytyi ryhtyä tutkimaan sitä, sanoo Frederik Kyhn, Musical Editor, OITN.

– Haluamme haastaa kaikki musiikinystävät Pohjoismaissa esittämään ajatuksiaan siitä, missä pohjoismaisessa soundissa on momentumia juuri nyt. Näin voimme yhdessä olla määrittelemässä pohjoismaisen äänen ne erityispiirteet, joista maailmalla puhutaan, sanoo Fredrik Kyhn, joka yhdessä Matias Tolstrupin, Lærke Heegaard Rasmussenin ja Emil Smith Nielsenin kanssa kiertää pohjoismaisia festivaaleja.

Voita äänityspäivä ammattistudiossa

Voit osallistua hankkeeseen latamaalla oman näkemyksesi aiheesta hankkeen facebook-sivustolle. Kaikki Pohjoismaissa osuutensa Facebook-sivustolle ladanneet ja #nordicmomentum-tunnisteella merkinneet osallistuvat kilpailuun, jossa voittaja saa ammattistudion sekä ääniteknikon käyttöönsä päiväksi. Sennheiser antaa studion käyttöön siinä Pohjoismaassa, jossa voittaja asuu. Lisäksi Sennheiser arpoo kolmet Sennheiser Momentum-kuulokkeet.

Katso esitys ja jaa momentumisi

Tutustu Out In The Northin “Finding the Nordic Sound” –hankkeen videoesitykseen ja lähetä jo nyt osuutesi pohjoismaisen äänen momentumiin facebookissa.
Osallistuaksesi kilpailuun merkitse videosi #nordicmomentum-hashtagilla.
 

Out In The North valitsee voittajan 25.11.2014 jälkeen, jolloin pohjoismainen kilpailu päättyy.

 

Pohjoismainen hanke on Momentum-projektin osa

”What’s Your Momentum?" on osa Sennheiserin maailmanlaajuista Momentum-hanketta, jossa Sennheiser yhteistyössä Spotifyn kanssa seuraa yli 100 muusikon ja äänitaiteilijan henkilökohtaisia ja intohimoisia matkoja kohti momentumin löytämistä heidän omissa elämissään ja musiikissaan, ja päättää toteuttaa hankkeen, jota ei ole koskaan aiemmin tehty. Yhdessä näiden taiteilijoiden kanssa Sennheiser asettaa kaikille musiikista kiinnostuneille kysymyksen: ”What’s Your Momentum?”

Lisätietoa Momentum-hankkeesta löytyy täältä

14.11.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy