Mitä maksaa? – Tullin palvelu auttaa nettiostajaa

Image

Tulli on kehittänyt yhteistyössä yliopiston kanssa nettiostajien avuksi uudenlaisen tullausoppaan, joka sisältää parannetun version tullilaskurista. Lisäksi palvelu tarjoaa asiakkaalle ohjeet lähetyksen tullaamiseen.

Nettiostajille on lisäksi laadittu selkeät ohjeet ”Mitä minun pitää tietää tullauksesta?” sekä ohjevideo postilähetyksen tullaamiseen netissä.

Mitä maksaa? -tullausopas korvaa Tullin sivustolla olevan tullilaskurin. Uusi tullausopas sisältää laskurista kehitetyn version, josta asiakas voi helposti löytää tilaamansa tavaran ja arvioida ostoksensa tullimaksun ja arvonlisäveron määrää sekä ostoksensa kokonaishintaa.

Tullausopas antaa tiedon asiakkaan valintojen perusteella, miten lähetyksen toimitusmaa vaikuttaa maahantuontiveroihin, mikä on postin tai rahdinkuljettajan rooli ja mitä asiakkaan pitää tehdä, jotta hän saa lähetyksen lopulta itselleen. Palvelun yhteenveto sisältää muistilistan nettiostajan avuksi.

 

Tulli kehittää palvelua asiakaspalautteen perusteella

Mitä maksaa? -tullausoppaan kehitys- eli beta-versio on asiakkaiden kokeiltavissa ja kommentoitavissa suomenkielisenä. Tulli haluaa kehittää palvelua yhdessä asiakkaiden kanssa ja kerää kehitysideoita sekä palautetta.

 

Mitä nettiostajan pitää tietää tullauksesta?

”Mitä minun pitää tietää tullauksesta?” on kuvallinen ohjeistus, joka vastaa selkeästi ja lyhyesti yleisimpiin asiakkaiden mieltä askarruttaviin kysymyksiin netistä tilattavien tavaroiden tullaamisesta.
Ohjeet ovat helposti silmäiltäviä, ja niistä voi poimia vaikkapa vain yksittäisen aiheen, johon haluaa vastauksen.
Netissä tullaajia varten on julkaistu toivottu ohjevideo ”Näin tullaat netissä”. Video opastaa nettitullauspalvelun käyttäjää konkreettisesti vaihe vaiheelta tullaamaan postilähetyksen. Videon voi katsoa joko kerralla kokonaan tai vain sen vaiheen, johon tullausta tehdessään tarvitsee lisäohjausta.

Lisätietoja netistä tilaajille antavat Tullin sivusto  sekä puhelinpalvelu:
• Tullineuvonta henkilöasiakkaat, p. 0295 5201.