Nayteikkuna

Soitinrakentajien omat messut Berliinissä

Graalin maljasta nimeensä innoituksen saanut, kitaroihin keskittyvä messutapahtuma tuo tuoretta ilmettä soitinalan tapahtumakalenteriin. Jälleen yksi hyvä lisäsyy matkustaa Berliiniin.

Käsityöläisen näkökulmasta monet vakiintuneet messut ovat joko liian isoja tai kalliita, tai molempia samaan aikaan. Pieni osasto hukkuu massaan, eikä soitinrakentaja saa suurhallin hulinassa ääntään kuuluville vastatakseen niille, jotka ovat osastolle löytäneet ja haluaisivat tietoa itselleen. Etenkin akustisten soitinten kokeilemiseen tilanne on myös usein epäsuotuisa.

Niinpä ei ole ihme, että vanhan mantereen kitaraseppien muodostama järjestö, European Guitar Builders Association, onkin ottanut yhdeksi päätavoitteekseen yksittäisille kitaranrakentajille räätälöidyn messutapahtuman.

Ensi marraskuussa ensimmäistä kertaa järjestettävä The Holy Grail Guitar Show kokoaa Berliiniin näillä näkymin yli 110 kitaranrakentajaa eri puolilta Eurooppaa, mutta näytteilleasettajien joukkoon on ilmoittautunut jo myös amerikkalaisia, australialaisia, ja japanialaisia soitinrakentajia. Mukana on myös kotimaista alan kovinta kärkeä. 

EGB:n mukaan tarjolla on sekä rariteetteja että yleisempiäkin kitaroita ja soitinten kokeiluun on erinomaiset puitteet. Lisäksi tapahtumaan sisältyy minikonsertteja, soitindemoja sekä tunnettujen ja arvostettujen soitinrakentajien pitämiä luentoja.

Tapahtuma järjestetään nykyaikaisessa kongressihotellissa, josta voi varata myös majoituksen tapahtuman ajaksi.

The Holy Grail Guitar Show,
15.–16. maraskuuta 2014, Estrel Hotel, Berliini

Lisätiedot netissä

03.07.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy