Nayteikkuna

Sonny Landreth ja J.D. Simo Puistobluesin pääkonserttiin 2016

Puistobluesin pääkonsertissa on jälleen tarjolla mielenkiintoinen kattaus kansainvälisiä ja kansallisia huippunimiä. Aiemmin julkaistujen kotimaisten J. Karjalaisen ja Pepe Ahlqvistin lisäksi Järvenpään Vanhankylänniemessä 2.7.2016 esiintyvät slide-kitaran mestari Sonny Landreth ja nuori bluesrock-sensaatio SIMO.

Sonny Landreth tunnetaan kansainvälisesti omaleimaisena ja innovatiivisena muusikkona, joka tunnetaan erityisesti slide-kitaran taitajana. Tästä juontaa juurensa Landrethin lempinimi ”King of Slydeco”. Landreth on haluttu vierailija ja on vieraillut useiden huippukitaristien tuotannoissa, mainittakoon mm. Eric Clapton ja Mark Knopfler. Landreth on itseoppinut muusikko, jonka soitossa kuuluu vaikutteita USA:n syvän etelän musiikista, esimerkiksi cajunista ja kreolista. Landreth oli edellistä kertaa Suomessa vuonna 2001.

J.D. Simo on kolmikymppinen kitaristi-laulaja-lauluntekijä, jonka luotsaama yhtye SIMO julkaisi toisen albuminsa ”Let Love Show The Way” tammikuussa. Levy on saanut innostuneen vastaanoton ja blues-rock voimatrio jatkaa kiertuettaan USA:n jälkeen Eurooppaan ja saapuu Järvenpäähän heinäkuussa. SIMO vierailee ensimmäistä kertaa Suomessa.

Puistoblues on Suomen suurin talkoovoimin järjestettävä festivaali. Kokonaiskäyntimäärän perusteella viisipäiväinen Puistoblues on Suomen neljänneksi suurin festivaali. Vuonna 2011 Puistobluesin eri tapahtumiin osallistui 119 000 festivaalivierasta. Bluesviikko huipentuu lauantaina 2.7.2016 järjestettävään "Bluespiknik" -teemaa kantavaan pääkonserttiin. Puistoblues on järjestetty ensimmäistä kertaa vuonna 1978.

 

Timo Östmanin toimittama Sonny Landrethin haastattelu aukeaa tämän linkin kautta. 

Timo Koskinen puolestaan kirjoitti Landrethin viimeisimmän, Bound to Blues -levyn, arvion Riffin sivustolle. 

 

07.03.2016
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy