Nayteikkuna

Taiteen edistämiskeskuksen palkinto Soivalle Siilille

Taiteen edistämiskeskus on tänään myöntänyt Soivalle Siilille arvostetun tunnustuksen, Lastenkulttuurin valtionpalkinnon. Veikkausvoittovaroista kustannetut lastenkulttuurin valtionpalkinnot (15 000 euroa) myönnetään tunnustuksena kolmen viimeksi kuluneen vuoden aikana tehdystä ansiokkaasta lastenkulttuurityöstä tai pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta lastenkulttuuritoiminnasta.

Vuonna 1995 perustettu Soiva Siili (Markus Lampela ja Kyösti Salmijärvi) on tehnyt vuosittain noin 180–250 keikkaa duona ja monenlaisten musiikillisten kaverien ja öttiäisten kanssa erilaisissa projekteissa. Soivan Siilin levyjä on myyty 2000-luvulla n. 27 000 kpl.

Kyösti Salmijärvi kommentoi saatua tunnustusta: "Palkintohan merkitsee todella paljon! Se on palkinto koko Soiva Siili -jutulle, kaikille yhteistyökavereille ja ennen kaikkea lastenmusiikille." Duon toinen osapuoli Markus Lampela jatkaa: "On mahtavaa että kuunnellaan lastenmusiikkia levyiltä. Vielä mahtavampaa on kun lapset kiireiltänsä ehtivät viedä vanhempiaan konsertteihin, joissa voi oikeasti myös nähdä ja kokea kuullun musiikin."

Soiva Siili  ja kuplettimies Jukka Takalo julkaisivat marraskuussa albumin Vastarannan Siili, jonka kannen on kuvittanut Milla Paloniemi. Soivan Siilin ja Jukka Takalon yhteiskonserteista alkunsa saanut Vastarannan Siili on lapsille ja lapsenmielisille suunnattua pehmeän piikikästä laulumusiikkianarkiaa.

Asiasta lisää:

Taiteen edistämiskeskus

Soiva Siili facebookissa

20.11.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy