Nayteikkuna

Tampere Guitar Festival 2015 – yhdeksän päivää kitaran juhlaa

Yhdestoista Tampere Guitar Festival järjestetään 30.5. - 7.6. Tampereella ja viidessä ympäristökunnassa. Yhdeksän päivän aikana tarjolla on lähes 50 tilaisuutta, joissa esiintyy yli 30 artistia. Konserttien lisäksi tapahtuman esiintyjät pitävät myös kaikille avoimia luentoja ja työpajoja sekä kitarakursseja, joiden seuraaminen on maksutonta.

 

Tapahtuman pääesiintyjä on hollantilaisduo The Rosenbergs. Tampere-talossa 6.6. järjestettävässä In the Spirit of Django -konsertissa veljekset Stochelo ja Mozes Rosenberg soittavat vauhdikasta mustalaisjazzia. Tilaisuuden avaa kotimaisen Olli Soikkelin luotsaama Hot Club D'Europe. Friday Night Jazz perjantaina 5.6. puolestaan tarjoilee fingerstyle jazz -mestari Martin Taylorin ja Jukka Perko Avaran säveliä. Saksofonisti Perkon kanssa lavalle nousevat kitarataiteilijat Teemu Viinikainen ja Jarmo Saari. Tampere-talon kolmannen konsertin nimi on Fingerstyle & Flamenco. Siinä esiintyvät suomalaistähdet Petteri Sariola ja Joonas Widenius Trio. Konserttien yhteydessä 5.-6.6. järjestetään myyntinäyttely Tampere Guitar Show, jossa on esillä kotimaisten kitaranrakentajien parhaimmisto.

Konsertteja järjestetään myös kirkoissa ja kuppiloissa. Yhdysvaltalainen heavy metal -yhtye W.A.S.P.in lead-kitaristi Douglas Blair avaa uuden TGF Surround Experience -sarjan, jossa monikanavaäänellä toteutettu äänentoisto vie kuulijat musiikin sisään. Klassisen kitaran esiintyjiä ovat muun muassa Janne Malinen, Andrzej Wilkus ja Mabel Millán, sekä uudessa Kangasala-talossa torstaina 4.6. konsertoiva Grammy-palkittu David Russell. Musiikkia voi kuunnella myös laivassa. Ruokailun sisältävä kitararisteily 4.6. tarjoaa toisenlaisen kuuntelukokemuksen Pyynikinharjun ja Pyhäjärven maisemissa.

Tampere Guitar Festival panostaa vahvasti saavutettavuuteen. Taloudellista saavutettavuutta on parannettu henkilökohtaisten avustajien vapaalla sisäänpääsyllä, järjestämällä useita ilmaistilaisuuksia sekä lähes puolittamalla passien hinnat. Näkörajoitteisille järjestetään kuvailutulkkausta ja Tampere Guitar Show:n tarjontaan voi tutustua koskettelukappaleiden avulla.

Lisätietoa tapahtumasta löytyy tästä linkistä

28.05.2015
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy