Nayteikkuna

Tampereen kansainvälisen kitarakilpailun finaali lähestyy

Suomen kitarakilpailu, The International Classical Guitar Competition of Finland, järjestetään tänä vuonna toista kertaa. Kilpailun ensimmäinen erä toteutettiin videokilpailuna, josta on kutsuttu 18 osallistujaa Tampereella 5.-8.6. järjestettäviin jatkoeriin. Kisavideoista on tapahtuman verkkosivuilla käynnissä yleisökilpailu, jonka suosituin esitys palkitaan. Osallistujia tässä ikärajattomassa sarjassa on Suomen lisäksi Ruotsista, Italiasta, Venäjältä, Japanista, Meksikosta ja Brasiliasta. Kilpailun järjestää Tampere Guitar Festival yhteistyössä Tampereen Musiikkiakatemian kanssa.

 

Tuomariston puheenjohtaja on pitkän linjan tuottaja Seppo Siirala, joka tunnetaan myös ansioistaan kitaristina ja opettajana. Muita tuomariston jäseniä ovat Thomas Offermann (D’Addario), Andrzej Wilkus (Sibelius-Akatemia), Mak Grgic (EU-hanke EuroStrings) ja kitaristi Juuso Nieminen. Tampereen Musiikkiakatemian Pyynikkisalissa 8.6. järjestettävän finaalin voittaja saa muun muassa 2 000 euron rahapalkinnon sekä mahdollisuuden toimia vuoden 2020 EuroStrings-artistina esiintyen eri puolilla Eurooppaa. Samalla hän osallistuu Espanjassa kesällä 2020 järjestettävään EuroStrings-mittelöön, jossa toisistaan mittaa ottavat voittajat 17 kitarakilpailusta. EuroStrings-kisan voittaja palkitaan 8 000 euron rahapalkinnolla ja konserttikiertueella Kiinaan ja Yhdysvaltoihin.

 

Nuorille oma kitarakilpailu

Suomen kitarakilpailuun on perustettu myös nuorten sarja, jossa on kolme ikäryhmää: 12-vuotiaat ja nuoremmat, 13–15-vuotiaat ja 16–18-vuotiaat. Ikärajattoman kansainvälisen sarjan tapaan myös nuorten kilpailu järjestetään 15. Tampere Guitar Festivalin yhteydessä kesäkuun alussa. Kilpailuihin osallistujille on tarjolla myös opetusta, luentoja ja konsertteja. Nuorempien kitarakilpailun keskeisin tavoite on tukea ja kannustaa nuoria soittajia, kun taas ikärajaton sarja sarja avaa ovia kansainväliselle ammattiuralle. Nuorten sarjan ilmoittautumisaika päättyy 15.5.2019.

 

Lisätietoa ja kilpailuvideot löydät tämän linkin kautta.

29.04.2019
|
Riffi
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy