Nayteikkuna

Turenki Tonefest 2015 kokoaa jälleen kotimaiset kitarantekijät

Kotimaisten soitinrakentajien yhteisnäyttely, Turenki Tonefest järjestetään sunnuntaina 18. lokakuuta, kello 10.30–18.00.


Turengin tunnelmallisessa asemarakennuksessa järjestetään jälleen suomalaisten soitinrakentajien yhteisnäyttely, jossa pääosassa ovat akustiset ja sähköiset kitarat, niiden vahvistimet sekä oheislaitteet.

Akustisiin kitaroiin erikoistunut Ari-Pekka Paasonen  JaSeSoi Jyväskylästä on ollut Tonefestin vakiovieraita. 

 

Juuso & Otto Lindbergin luotsaama Asgaard Guitars on nuoremman polven yrityksiä ja valikoimasta löytyy niin akustisia kuin sähkökitaroitakin. Kuva vuoden 2014 tapahtumasta. 

Tonefest on vetänyt puoleensa vuosittain 400–500 kävijää, mikä ei ole ihme, sillä Turengin vanhan asemarakennuksen viihtyisät huoneet tarjoavat mainiot puitteet esitellä ja tutustua huippulaadukkaisiin tuotteisiin.

Tonefest on perinteisesti tarjonnut myös loistavia musiikkiesityksiä alakerran salissa, kuvassa Timo Kämäräinen ja Olli Haavisto vuoden 2014 Tonefestissä.

Aseman oman ravintolan merkitystä ei myöskään sovi vähätellä, ruoka ei ole koskaan ollut pettymys ja oluttakin on tarjolla. 

Oman mielenkiintoisen lisänsä tapahtumaan toi viime vuonna Harri Kosken (Mad Professor) oma yksityinen Hurriganes-kokoelma, johon on koottu Albert Järvisen aikoinaan käyttämiä soittimia ja laitteita.

Nykyvahvistimia olivat viime vuonna edustamassa Porilainen Hehku sekä Blue Tone Helsingistä.

 

Bluetonen Matti Vauhkonen esittelemässä firman vahvistimia Tonefestissä 2014.

Turenki sijaitsee ruuhka-Suomen keskellä, tunnin matkan päässä Helsingistä, Tampereelta tai Lahdesta. Ja VR:n kyydillä pääsee suoraan aseman pihaan. Tarkemmat tiedot ja juna-aikataulut löydät Tonefestin kotisivulta.


Lisätiedot: Turenki Tonefest / Ravintola Turengin Asema
 

 

 

11.10.2015
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy