Nayteikkuna

Ash Soan – biisien renki!

Frankfurt Musikmessen tämänvuotisia helmiä oli mestariluokan opettajana ahkeroinut Ash Soan. Bändirumpalina aloittanut Soan on uinut vähän itselleenkin yllätyksenä ja puolivahingossa arvostetun sessioketun nahkoihin.

Elävästi esiintyvä ja punnituin, pitkin virkkein sävykästä brittienglantia puhuva Ash Soan pohtii sitä, miksi levyttämisestä tuli päätyö, josta hänet tunnetaan.
Eihän tuon nyt mikään ihme luulisi olevan, jos on vähänkään kuullut miehen tunnusmerkkinä soivaa päättäväistä groovea, jossa kaikki mitä kapuloista lähtee on ”taskussa” ja pysyy.


Keskustelu sujahtaa välittömästi äänitystilanteen myötä- ja vastamäkiin sekä komppisoittajan rooliin sessioissa.
– Popmusassa – jota eniten teen – on se hieno piirre, että yleensä tuottajilla on jokin idea millaista groovea haetaan. Toki tilaus voi olla hyvinkin outo ja ympäripyöreä, halutaan vaikka komppia, joka olisi ”vähän kuin Steely Dania, mutta silleen punkahtavasti”. Sitten on vain yritettävä napata ideasta kiinni, Soan hymähtää.

Soanille palkitsevimpia sessioita ovat kuitenkin usein ne, kun tuottajilla ei ole oikein mitään hajua.
– Kun kysytään, että ”mitähän tähän pitäisi vetää” niin sehän on soittajan herkkuhetki, siinä aukeaa suuri tilaisuus.

•••

Näin alkaa Tommi Saarelan toimittama juttu, jossa maailman huippuihin lukeutuva sessio- ja keikkarumpali kertoilee työstään ja siitä miten ura suuressa maailmassa rakennetaan. 

Tämäkin juttu on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin printtinumerosta 4/2018 sekä nyttemmin myös Riffin verkkosivustolla tämän linkin kautta.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Voit tilata lehden itsellesi edullisesti myös esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


 

Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.

05.09.2018
|
Tommi Saarela
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy