Joe Bonamassa: Tour de Force – Live in London

Image

Joe Bonamassalla on kohta enemmän virallisia livejulkaisuja kuin Iron Maidenilla.

Kun mies viime keväänä esiintyi peräkkäisinä päivinä neljällä eri lontoolaisella lavalla, kaikki keikat taltioitiin ja ne julkaistaan kukin omana DVD:naan – tietysti taustadokkareilla höystettynä ja kuvalehtisen kera. Ja nähtävästi kokonaisuudessaan, mikä osoittaa Bonamassalta vankkaa rutiinia ja luottoa tekemisiinsä.
Tällaiselle touhulle on selityskin. Biisejä on kaikkiaan kuutisenkymmentä ja mukaan on valittu koko joukko livenä harvoin esitettyjä. Kunkin illan koostumuskin on erilainen: Borderline-klubilla rokataan ja jammaillaan triopohjalta vetämällä pitkiä versioita, Empiressä mukana on tiukka torvisektio ja teemana on blues kautta linjan, Apollossa ohjelmisto on rockpainotteisempi ja Albert Hallissa on pitempi akustinen osuus sekä tutumpaa kamaa sähköisinä versioina.

Tämä katsaus on tehty neljältä DVD:ltä kootun samplerin perusteella. Kultakin keikalta on mukana kolme tai neljä biisiä. Näin ollen ei voi sanoa, onko jokin keikoista aivan ylivoimaisen intensiivinen iltama. Mutta olipa tilanne mikä hyvänsä, Bonamassa hoitaa homman kirkkaasti kotiin. Hermostuttaako miestä kameroiden edessä, mikä pistäisi valitsemaan varman päälle treenatut kuviot? Ilmeisesti ei, sillä aina löytyy soitettavaa ja pitkätkään soolot eivät ole puuduttavaa boksien jauhamista.
Jos joku näistä kiekoista kuitenkin pitäisi erilleen poimia, se olisi Borderlinen klubikeikka, jossa materiaali on erilaista kuin Bonamassan aikaisemmilla liveillä ja tilanne antaa mahdollisuuden tykittää sydämen kyllyydestä.

Neljässä keikassa on jonkin verran päällekkäisyyttä keskenään: John Henry esitetään kolmesti, muutama muu biisi kahteen kertaan. Lisäksi kahdella on mukana akustinen osuus ja niiden kappaleet ovat osin samoja ja olivat mukana jo Wienin oopperatalolta aikaisemmin julkaistulla paketilla.
Haittaako tuo? Mehän sallimme Maideninkin soittavan keikoillaan samoja biisejä vuosikymmenestä toiseen ja aina ne otetaan mieluusti vastaan.
Hei Joe: hienoa, että jaksat kiertää väsymättä ja illasta toiseen tarjoat elämyksellisiä keikkoja. Mutta älä nyt pitkään aikaan julkaise livetaltiointia, vaan keskity rauhassa uuden studiolevyn tekemiseen.

Joe Bonamassa: Tour de Force – Live in London
• The Borderline
• Hammersmith Apollo
• Shepherd’s Bush Empire
• Royal Albert Hall